Din cauza unui martie incredibil de cald, cireșii din Kyoto, un oraș din Japonia, au înflorit mult mai devreme decât în ultimii 1.200 de ani. Înflorirea pomilor ne arată tot mai mult efectele periculoase ale încălzirii globale.

Un articol publicat de Washington Post explică faptul că florile de cireș nu s-au mai făcut văzute atât de devreme din 1409, atunci când au înflorit pe 27 martie, în timp ce anul acesta au înflorit pe 26 martie.

Un expert de la Columbia University din SUA a explicat pentru publicația americană că momentul înfloririi cireșilor din Kyoto este incredibil de valoros pentru a înțelege încălzirea globală. Japonezii monitorizează înflorirea cireșilor încă din anul 812.

Data de înflorire a fost relativ stabilă în perioada 812-1800, dar din secolul 19, în același timp cu nașterea industriei tehnologizate, cireșii au înflorit din ce în ce mai devreme. Încălzirea globală a determinat primăvara să mănânce tot mai mult din iarnă și să apară tot mai timpuriu.

Chiar dacă e un fenomen natural, faptul că data de înflorire a cireșilor e înregistrată de peste 1.000 de ani face ca apariția florilor să fie o comoară pentru știință. Nu numai Kyoto a văzut mai repede florile de cireș, ci și orașe mai mari precum Tokyo și chiar Washington, SUA.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri