3 Aprilie 2021

Mai mulți bani pentru hrana pacienților în spitale: ce spune dr. Beatrice Mahler



Situația spitalelor din România este dificilă, iar pandemia scoate la iveală din ce în ce mai multe nereguli și neajunsuri. Dr. Beatrice Mahler a scris, pe pagina sa de Facebook, despre sumele acordate pentru mesele pacienților internați, sume care sunt mult mai mici decât necesarul zilnic.

”Am văzut în spațiul public diverse discuții despre câți bani sunt alocați pentru alocația de hrană a fiecarui bolnav. Consider că și la noi la Institutul Marius Nasta, costurile celor trei mese zilnice sunt din păcate extrem de reduse conform alocării bugetare (HG 851/2018), adică a banilor pe care noi ca spital îi primim pentru a asigura mâncarea pacienților”, scrie managerul Institutului de Pneumoftziologie ”Marius Nasta”, pe pagina sa de Facebook.

Un pacient bolnav de COVID are alocat pentru cele trei mese 10 lei/zi regim comun, 15 lei/zi pentru pacientul care are și diabet zaharat sau 16 lei/zi pentru pacientul cu tuberculoză.

”La Institutul Marius Nasta avem bucătăria proprie, cu personal propriu, o infrastructura pe care am modernizat-o, și măcar astfel din acest punct de vedere putem să ne gospodărim cât mai eficient conform banilor alocați. Deși la Marius Nasta suntem la limita superioară de calcul a hranei alocate zilnic, DA, din păcate alocația pentru hrana zilnică, din perspectiva mea este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient bolnav de COVID și nu numai”, susține medicul pneumolog.

Nu în ultimul rând, dr. Mahler insistă pentru găsirea unor soluții pentru pacienții internați, astfel încât cantitatea și calitatea să fie la același nivel.



Citeste si