Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie şi Hidrologie bulgar, în perioada 4 - 5 aprilie o parte însemnată a teritoriului bulgar va fi afectată de precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare.

Astfel, au fost emise mai multe coduri de atenţionare meteorologică.

Un Cod portocaliu pentru precipitaţii sub formă de ploaie este în vigoare pentru regiunile Kârdjali, Haskovo, Yambol şi Burgas, unde cantitatea de precipitaţii va atinge valori de 40 - 60 mm.

Un Cod galben pentru precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare a fost emis pentru regiunile Pernik, Kiustendil, Sofia-Regiune, Sofia, Montana, Vraţa, unde precipitaţiile sub formă de ploaie se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare iar cantitatea de precipitaţii va atinge valori de 15 - 30 mm.

De asemenea, un Cod galben de precipitaţii sub formă de ploaie este valabil pentru regiunile Pleven, Loveci, Plovdiv, Pazardjik, Blagoevgrad, Smolyan, Stara Zagora, Gabrovo, Veliko Târnovo, Ruse, Târgovişte, Sliven, Şumen, Razgrad, Varna, Dobrici şi Silistra, unde cantitatea de precipitaţii va fi atinge valori de 15 - 35 mm.

Sfaturile autorităților bulgare

Autorităţile bulgare recomandă urmărirea cu atenţie a situaţiei meteorologice în zonele de destinaţie, adaptarea vitezei şi echiparea autovehiculelor pentru circulaţie rutieră în condiţii de atenţionare meteorologică specifică, respectarea strictă a semnalizărilor rutiere temporare şi a indicaţiilor/semnalelor organelor de control aflate la faţa locului. Totodată, pe perioada instituirii codurilor de atenţionare meteorologică este posibil ca, prin decizia autorităţilor bulgare competente, unele categorii de drumuri să fie închise circulaţiei rutiere.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri