Danemarca a lansat marţi "paşaportul corona" (coronapas), care permite cetăţenilor să meargă la coafor, la saloanele de înfrumuseţare şi la şcolile de şoferi, obiectivul fiind redeschiderea graduală a economiei până la finalul lunii mai, informează Xinhua, Euronews şi AFP.

Conform Agerpres, "Coronapas" este disponibil printr-o aplicaţie securizată sau pe hârtie oamenilor care fie au fost vaccinaţi cu ambele doze, fie au un rezultat negativ la testul de depistare a coronavirusului, realizat cu cel mult 72 de ore înainte, fie au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 cu două până la 12 săptămâni în urmă.

"Paşaportul corona" va fi extins pentru a include terasele, care urmează să se redeschidă în 21 aprilie, şi restaurantele, muzeele, teatrele şi cinematografele, care se redeschid din 6 mai. Ţara ar urma să se redeschidă complet în 21 mai, când Guvernul estimează că toţi cetăţenii de peste 50 de ani sunt vaccinaţi.

"Suntem încântaţi să oferim o soluţie care contribuie la redeschiderea graduală a economiei daneze. În ultimul timp am muncit din greu, sub presiune. Deci, este nemaipomenit să putem spune că suntem gata să începem", a afirmat Morten Elbaek Petersen, şeful Autorităţii sanitare din Danemarca, instituţia care s-a ocupat de implementarea "coronapas".

Măştile faciale sunt în continuare obligatorii.

Conform unui studiu realizat marţi de agenţia daneză de presă, 67% dintre repondenţi credeau că "paşaportul corona" este o idee bună, în timp ce 16% au răspuns că nu este o idee bună.

Danemarca este una dintre primele ţări europene care implementează un astfel de sistem şi Guvernul apreciază că ar trebui să rămână în vigoare până când întreaga populaţie adultă are acces la vaccin, adică până la finalul verii.

În Danemarca, o ţară cu 5,80 milioane de locuitori, numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 234.317, iar numărul deceselor la 2.432.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri