Oamenii de știință sunt aproape să descopere o nouă forță a naturii

În prezent, în lume există patru categorii de forțe fizice - gravitatea, electromagnetismul, forțele puternice și forțele slabe. Acum, fizicienii spun că au găsit semnele unei a cincea forțe fundamentale ale naturii.

BBC explică faptul că cercetătorii de la Consiliul pentru Știință și Facilități Tehnologice ddin Marea Britanie a spus că „există dovezi care să indice existența unei particule sub-atomice încă nedescoperite sau a unei noi forțe fizice”.

Mark Lancaster, liderul experimentului prin care se încearcă elucidarea misterului, a explicat pentru britanici faptul că descoperirea ar fi incredibilă.

„Are potențialul să ne arate noi legi ale fizicii și noi particule.”

Experimentul e desfășurat la Fermilab, un laborator de cercetare din SUA, acolo unde e analizat comportamentul unor particule sub-atomice care se numesc muoni, unele dintre particulele fundamentale.

Citeste si:
Astronomii au descoperit o galaxie care este pe moarte din cauza...
Astronomii au descoperit o...

Experimentul care i-a făcut să creadă că există o nouă forță a naturii pare relativ simplu. Au trimis particule printr-un inel de 14 metri, ca mai apoi să aplice un câmp magnetic. Legile fizicii indicau că particulele ar fi trebuit să se zgâlțâie cu o anumită rată, dar realitatea a arătat diferit. Ele tremurau mult mai rapid decât se aștepta, lucru care ar putea să fie cauzat de o forță care este complet necunoscută științei.

Existența unei noi forțe ar putea să ne ajute să înțelegem unele dintre cele mai mari puzzle-uri ale Universului. Întâmplările care i-au blocat pe cercetători ar putea să fie înțelese datorită posibilei descoperiri, în timp ce fizica poate să fie dată peste cap.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri