Peste 1.000 de noi locuri de muncă vor fi create după darea în funcţiune a bazei de producţiei aparţinând Universal Alloy Corporation (UAC) - Europe, specializată în producerea de componente pentru aeronavele Boeing şi Airbus, a declarat primarul oraşului Tăuţii Măgherăuş, Dumitru Marinescu.

"Faptul că în vecinătatea oraşului funcţionează Aeroportul Internaţional Maramureş (AIM) e unul dintre cele mai mari avantaje, e un obiectiv major pentru economia locală care a atras şi investiţia celor de la UAC Europe, investiţie în valoare de peste 520 milioane lei, preconizată să creeze peste 1.000 de locuri de muncă la finalul lucrării. (...) Investiţia ar putea fi dată în folosinţă până la sfârşitul acestui an. Baza de producţie a fost construită aproape de aeroport pentru accesul facil la pistă, dar şi la drumul de legătură cu municipiul Baia Mare", a spus Dumitru Marinescu, scrie Agerpres.

Apartamente noi în Maramureș

Pe de altă parte, primarul oraşului Tăuţii Măgherăuş a mai precizat că a fost dezvoltată o zonă rezidenţială pe fondul solicitărilor de terenuri pentru locuinţe.

"Faptul că suntem un orăşel limitrof municipiului Baia Mare e un alt avantaj care ne-a obligat să dezvoltăm o zonă rezidenţială, zonă unde localnici din Baia Mare şi-au cumpărat terenuri pentru construcţia de case sau au cumpărat case mai vechi. Deşi, aproape de Baia Mare, zona noastră e una liniştită şi e locul unde oamenii pot trăi confortabil şi nu mai sunt agasaţi de aglomeraţia urbană, traficul mare al maşinilor sau zgomotul industrial. (...) Mai avem terenuri de pus la dispoziţia firmelor sau cetăţenilor, dar nu foarte multe, pentru că investiţiile, dar şi achiziţionarea de terenuri pentru case au funcţionat alert. (...) Terenurile puse la dispoziţia firmelor se află în faza de autorizare, însă constat că zilnic înregistrăm cereri noi de terenuri pentru firme", a spus Dumitru Marinescu.

Investiții majore în infrastructură

Edilul a subliniat că în acest an vor continua investiţiile în infrastructura urbană şi rurală, dar şi achiziţionarea de autobuze.

"Prioritare rămân şi în acest asfaltările de drumuri, străzi, construcţia de şcoli, extinderea unor unităţi de învăţământ. (...) Avem noi planuri, avem noi proiecte pe care trebuie să le implementăm, inclusiv în satele aparţinătoare, iar printre cele mai importante rămâne şi în acest an extinderea reţelelor de gaz. Un proiect special este axat pe sporirea mobilităţii urbane, care va fi realizat din fonduri europene, fiind vorba de realizarea unui parc de autobuze doar pentru Tăuţii Măgherăuş şi satele noastre", a declarat Dumitru Marinescu.

De asemenea, administraţia locală intenţionează să repună în valoare zona turistică a Lacului Nistru.

"Urmează să punem în valoare Lacul Nistru, aflat în apropierea oraşului, investiţie care va fi realizată cu sprijinul Agenţiei de Dezvoltare Nord-Vest (ADR) pentru a repune în funcţiunea zona turistică din jurul lacului", a spus Dumitru Marinescu.

Pentru micii fermieri din satele aparţinătoare vor fi date în folosinţă primele drumuri agricole.

"În satele Bozânta Mare, Merişor şi Ulmoasa se mai practică agricultura tradiţională, îndeosebi legumicultură şi mai puţin creşterea de animale. Micii producători n-au abandonat această parte a economiei destul de importantă, deşi agricultura înseamnă eforturi sporite, zilnic. (...) Pentru proprietarii de terenuri, atât legumicultori dar şi alte domenii, avem un proiect care prevede construcţia unor drumuri agricole care o să vină în ajutorul micilor fermieri", a declarat Dumitru Marinescu.

Înainte să ajungă primar, Marinescu a avut două mandate de viceprimar şi s-a ocupat de implementarea proiectelor derulate de administraţia locală.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri