În anul 2020 s-a înregistrat cea mai mare creștere pentru piața purificatoarelor de aer din România. Contextul sanitar, dar și atenția sporită a oamenilor față de calitatea aerului din interiorul încăperilor a dus la o evoluție pozitivă.

Contextul pandemic din ultimul an și faptul că oamenii au realizat nevoia unui aer de calitate în interior au dus la creșteri mari pe piața de purificatoare de aer și a monitorizării calității aerului.

Față de alte categorii de electronice și electrocasnice mici, piața purificatoarelor a crescut într-un ritm mult mai alert în ultimele 24 de luni, iar specialiștii menționează că această creștere se va păstra în următorii ani. Până în 2023, piața se va tripla.

În România, piața purificatoarelor și dezumidificatoarelor se ridică la 20 de milioane de euro. Și dacă până acum aceste aparate erau alese mai ales de utilizatorii casnici, pentru îmbunătățirea calității vieții în interiorul casei, pe fondul pandemiei din ultimul an, și reprezentanții companiilor au înțeles această nevoie, mai ales în zona afacerilor mici și mijlocii, cum ar fi birourile de mici dimensiuni, frizeriile, saloanele de înfrumusețare, locuri ce au un flux constant de clienți. De asemenea, purificatoarele sunt foarte folositoare în sălile de clasă, în orice spațiu din interior unde oamenii așteaptă mai mult de câteva minute.

Purificatoare de aer – cum te ajută să respiri mai bine în interior?

Senzorii care monitorizează calitatea aerului în orașe au înregistrat valori record de poluare de mai multe ori în ultimele luni, iar acest lucru se traduce în probleme de sănătate pe termen lung, dar și disconfort în spațiile închise. Dincolo de folosirea casnică, acolo unde un purificator ajută o familie, ele sunt esențiale în spațiile închise unde încep să se întâlnească mai mulți oameni, cum ar fi școlile, birourile sau cabinete medicale și spitale.

Acest lucru este confirmat și de trendurile ce pot fi observate în Statele Unite, acolo unde, de la începutul pandemiei, în școli au fost instalate 100.000 de purificatoare de aer profesioniste AeraMax, în 32 de state. Astfel, directorii de școli au înțeles riscurile ce vin odată cu pandemia, dar și faptul că zeci de elevi stau în același spațiu pentru mai multe ore, iar calitatea aerului scade treptat.

Purificatoarele de aer profesioniste – de ce sunt necesare?

Dincolo de aerisirea constantă a sălilor de clasă, o soluție la îndemână este purificatorul de aer ce poate acoperi o suprafață mare și o concentrație mare de dioxid de carbon. În plus, un purificator de aer profesionist, de calitate, asigură reîmprospătarea aerului la 10-15 minute, conform recomandărilor oamenilor de știință. Pe viitor, experții recomandă montarea de purificatoare în toate spațiile interioare comune, cum ar fi birourile, sălile de sport și fitness, studiourile unde sunt mai mult de două persoane.

Cu toate că încă o mare parte a angajaților lucrează de acasă, companiile își fac deja planuri pentru munca hibrid. Aceasta va însemna o flexibilitate oferită angajaților de a alege dacă lucrează de acasă sau nu. Dacă oamenii se vor întoarce la birou, aerul va trebui să fie de calitate. Conform standardului Immune pentru clădiri, dezvoltat de o echipă de antreprenori români în timpul pandemiei, există o sută de reguli prin care o clădire poate fi un spațiu sigur pentru angajați, iar purificatoarele de aer profesioniste fac parte din acest mix esențial.

Beneficiile purificării aerului

Primul beneficiu pe care îl vei observa, mai ales dacă schimbi filtrele la timp, e faptul că aerul din interior e mult mai curat și proaspăt, iar mirosurile neplăcute sunt înlăturate de purificatorul de aer, atât acasă, unde se pot utiliza purificatoarele din gama home, dar și la birou, unde, pentru a acoperi o suprafață mai mare, e nevoie de aparate din gama pro.

În plus, dacă ești predispus la alergii, aerul purificat îmbunătățește rezistența oamenilor la ambrozia de primăvară sau la animalele de casă. În plus, un purificator înlătură o mare parte dintre bacteriile prezente în aer.

Purificatoarele de aer trebuie alese în funcție de dimensiunea casei sau cea a biroului și de nevoile fiecărui potențial client. De exemplu, pentru birouri există opțiunea unor purificatoare de aer AeraMax Pro 4 PC, care se montează pe un perete, deci sunt discrete și transformă aerul de la interior, care este de cinci ori mai poluat decât cel de afară. Aparatul este proiectat pentru camere de la 55 de metri pătrați până la 130 de metri pătrați.

Pentru spațiile mai mici, soluția cea mai bună este un purificator de aer Aeramax DX 55, care ocupă puțin spațiu și poate fi mutat dintr-o cameră în alta pentru a te asigura că și în dormitor sau în bucătărie respiri același aer curat, fără 99,97% din particulele nocive.

Odată ce ai achiziționat purificatoare de aer, asigură întreținerea regulată a acestora. Filtrele Hepa ce asigură transformarea aerului din încăperi adună praf în timp, iar eficiența lor scade, astfel că purificatorul nu-și va mai putea face datoria corespunzător. Specialiștii recomandă schimbarea filtrelor la șase sau 12 luni, în funcție de model, dar efectul va fi imediat și va fi simțit în calitatea aerului din spațiul unde lucrezi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri