Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat luni că nu a reuşit să identifice interesul elevilor în iniţiativa de decalare a vacanţelor în funcţie de regiuni.

"Iniţiativa de decalare a vacanţelor în funcţie de regiuni este o iniţiativă în care nu am reuşit să identific interesul elevului ori Ministerul Educaţiei susţine orice iniţiativă care este în interesul elevilor. În România, sistemul de educaţie nu este organizat pe cantoane, precum în Elveţia, nici în landuri, precum este în Germania, nici pe state, cum este în Statele Unite. În acest context, există o serie de activităţi - mişcarea personalului didactic, susţinerea examenelor care sunt naţionale, Bacalaureat şi Evaluare Naţională, care s-ar organiza, dacă s-ar putea organiza, cu dificultate. Ar însemna să existe un decalaj de cel puţin o lună între elevii care ar susţine Bacalaureatul într-o regiune şi elevii care ar susţine Bacalaureatul într-o altă regiune”, precizează Cîmpeanu.

Aceasta adaugă faptul că din punct de vedere climatic acest decalaj este greu de acceptat.

”Dacă vă amintiţi, am propus extinderea anului şcolar cu două săptămâni. În loc să se încheie pe 18 iunie, să se încheie pe 2 iulie. Nu a fost propunerea acceptată din cauza intrării în perioada cu temperaturi ridicate şi atunci am rămas pe extindere cu o singură săptămână, de la 18 iunie până pe 25 iunie. Or, dacă la o săptămână au fost astfel de probleme, îmi imaginez ca cum ar fi la o lună", a declarat Cîmpeanu înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Ministrul Educaţiei a fost întrebat dacă susţine propunerea ca anul şcolar să se organizeze în funcţie de regiuni.

El a mai afirmat că orice iniţiativă este "abordată cu maximă responsabilitate, în măsura în care este în interesul elevului şi în măsura în care se demonstrează acest lucru".

"Dacă nu sunt în interesul elevului, Ministerul Educaţiei nu le va susţine", a spus ministrul.

Deputatul USR PLUS Alin Apostol a depus o iniţiativă legislativă în care propune decalarea vacanţelor şcolare pe zone geografice, respectiv pe ani de studiu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri