Fundația Altex a donat școlilor măști de protecție și termometre digitale

Fundația Altex continuă Campania „Împreună pentru România. Susținem educația” și odată cu reînceperea școlilor donează încă 350.000 de măști de protecție ridicată și 10.000 de termometre digitale în valoare totală de aproximativ 800.000 de euro. Cu această acțiune, cuantumul donațiilor din 2021, în sprijinul educatiei, depășește suma de 2 milioane de euro. Astfel, Fundația Altex contribuie la desfășurarea cursurilor în condiții de siguranță pentru elevi și profesori.

Termometrele și măștile de protecție ridicată vor ajunge în instituțiile de învățământ nominalizate de Ministerul Educației odată cu reîntoarcerea elevilor la cursuri. Donația se face direct către Inspectoratele Școlare nominalizate de Ministerul Educației, la nivel național, acțiune monitorizată prin Direcția Generală Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului.

Aceasta este cea de-a doua acțiune de donație din cadrul campaniei „Împreună pentru România. Susținem educația” prin care Fundația Altex încurajează desfășurarea cursurilor în condiții de siguranță pentru elevi și profesori. Ambele donații au la bază Protocolul de Colaborare semnat între Fundația Altex și Ministerul Educației în susținerea procesului educațional, luând toate măsurile necesare de protecție.

Termometrele contactless cu infraroșu marca Simbio SB4800 vor fi folosite pentru dotarea unităților de învățământ, cu scopul de a ajuta cât mai multe școli să continue învățământul în clase, prezența fizică la școală fiind importantă pentru o educație de calitate. Donarea a încă 350.000 de măști vine ca rezultat al nevoilor exprimate de profesorii din țară, după prima acțiune demarată de Fundația Altex.

Citeste si:
Bill Gates donează încă 250 mil. de dolari pentru campania de...
Coronavirus: Fundaţia Bill &...

Pentru a fi la curent cu implicarea companiilor în acțiuni de CSR în vederea bunului mers al segmentului educațional din România, urmărește conferința wall-street.ro, CSR Growing Responsible, intitulată Educație în noua normalitate. Evenimentul are loc pe 20 mai și te poți înscrie gratuit AICI.

„Educația este unul dintre domeniile în care ne dorim să producem o schimbare, iar la acest moment este foarte important ca atât elevii, cât și profesorii să fie în siguranță la cursuri. Donația celor 10.000 de termometre și 350.000 de măști de protecție ridicată nu este o acțiune singulară și suntem încrezători că vom putea oferi în continuare sprijin învățământului românesc”, a declarat Mihaela Mitescu, Președinte Fundația Altex.

Prima acțiune din campania „Împreună pentru România. Sprijinim educația” s-a desfășurat în luna februarie a anului curent, când Fundația Altex a donat peste 500.000 de măști și 32.000 de costume de protecție ridicată. Echipamentele de protecție ridicată în valoare de peste 1 milion de euro au fost distribuite prin Inspectoratele Școlare Județene către școlile pe care le au în subordine. Mii de elevi și profesori care s-au întors în sălile de clasă au putut participa la cursuri în condiții de siguranță.

Fundația Altex este o organizație nonprofit înființată de Altex România cu rolul de a se implica în rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea românească.

Citeste si:
Altex deschide 6 magazine noi, lansează aplicația de mobile și un...
Altex deschide șase magazine...

Sursa foto: Fundația Altex
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri