Ilfov: 27 de localităţi cu incidenţă mai mică de 1,5/1.000; Ciolpani, singura localitate cu incidenţă de peste 3/1.000

Un număr de 27 de localităţi ilfovene au o incidenţă cumulată a cazurilor de SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, iar Ciolpani este singura localitate cu o incidenţă mai mare de 3/1.000 de locuitori, conform Prefecturii Ilfov.

Având în vedere că rata de incidenţă cumulată la 14 zile este de 1,39/1.000 de locuitori, începând cu data de 12 mai, la nivelul tuturor localităţilor ilfovene se instituie măsuri în domeniul HORECA, precum şi în domeniul cultural, divertisment şi recreativ în funcţie de incidenţă cumulată calculată la nivel de localitate.

a) Localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori: Brăneşti, Buftea, Ciorogârla, Clinceni, Cornetu, Dascălu, Dărăşti, 1 Decembrie, Dobroeşti, Domneşti, Dragomireşti, Găneasa, Glina, Grădiştea, Gruiu, Jilava, Moara Vlăsiei, Măgurele, Nuci, Otopeni, Pantelimon, Periş, Snagov, Ştefăneşti, Tunari, Vidra, Voluntari.

În aceste cazuri, activitatea restaurantelor şi cafenelelor, cinematografelor sau a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

b) Localităţi în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori: Afumaţi, Baloteşti, Berceni, Bragadiru, Cernica, Chiajna, Chitila, Copăceni, Corbeanca, Mogoşoaia, Petrăchioaia, Popeşti Leordeni.

Pentru aceste localităţi, activitatea restaurantelor şi cafenelelor, cinematografelor sau a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

c) Localităţi în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori: Ciolpani (3,50/1.000 de locuitori).

Măsuri:

- Accesul clienţilor în cadrul centrelor comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi agenţi economici, de tip mall, se va realiza astfel încât să se asigure menţinerea distanţei fizice de minimum 2 metri şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 m.p./persoană;

- Accesul în pieţele agroalimentare şi în pieţele volante se face cu respectarea distanţării de minimum 2 m între oricare două persoane, dar fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a pieţei;

- Este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice.

- Zilnic, pe baza rezultatelor testelor persoanelor nou confirmate, gestionate în aplicaţia "corona-forms", Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va prezenta automat, la ora 10,00, pe platforma "alerte.ms.ro", rezultatul calculului ratei de incidenţă, iar acesta va fi transmis prin grija C.J.C.C.I. Ilfov către toate UAT-urile din judeţ. Acesta va fi publicat pe site-ul Instituţiei Prefectului - Judeţul Ilfov.

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri