În 2019, țările Uniunii Europene (UE) cu cel mai mare număr de căsătorii raportat la populați au fost Cipru (8,9 mariaje la mia de locuitori), Lituania (7 la mie). Locul trei a fost împărțit de Letonia și Ungaria, ambele cu 6,7 mariaje la mia de locuitori, urmate de România, cu 6,6, potrivit unui comunicat al Eurostat.

Trendul pe termen lung în Uniunea Europeană este de scădere a numărului de căsătorii. Începând din 1964, rata căsătoriilor s-a micșorat de la 8 la mia de locuitori până la 4,3 în 2019. În același timp, rata divorțialității a crescut de mai bine de două ori, anume de la 0,8 la mie în 1964 la 1,8 în 2019.

Întorcându-ne la țările cu cele mai multe căsătorii din Uniune, România este urmată de Slovacia (5.4 mariaje la mie), Danemarca și Malta (ambele cu 5,3). În sens opus, cele mai puține căsătorii s-au oficiat în Italia (3,1 la mie), Portugalia și Slovenia (ambele 3,2), urmate de Franța, Spania și Luxemburg (toate 3,5).

Cum arată tabloul divorțurilor printre țările Uniunii

Cele mai multe divorțuri în anul 2019 au fost înregistrate, raportat la mărimea populației, la Letonia, Lituania și Luxemburg (toate 3,1 la mie), Cipru (2,6) și Suedia (2,5). În contrast, cele mai mici rate ale divorțialității s-au numărat în cazul Maltei (0,7 la mie), Sloveniei (1,2), Italia (1,4) și Croația 1,5). La acest capitol, România se află mai aproape de ratele mai mici, cu 1,6 divorțuri la mia de locuitori.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri