Programul Rabla pentru electrocasnice începe pe 14 mai, de la ora 10:00. La sesiunea din acest an, persoanele fizice care se înscriu în program pot obține unul sau mai multe vouchere.

Potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), începând cu data de 14 mai, românii se vor putea înscrie în program timp de șapte zile prin crearea contului de utilizator în aplicaţia informatică dedicată, care permite atât selecţia voucherelor, cât şi urmărirea statusului acestora.

Cum te poți înscrie la Rabla pentru electrocasnice

Pentru a putea participa, trebuie să îți creezi un cont de utilizator în care să introduci următoarele date: nume, prenume, localitate şi judeţ, cod numeric personal (CNP), adresa de e-mail şi numărul de telefon valid.

Valabilitatea voucherelor este de 15 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

După înscrierea solicitanţilor prin crearea conturilor de utilizator, demarează etapele de selecţie, în aplicaţia informatică, a voucherelor aferente echipamentelor noi, prima categorie fiind cea a maşinilor de spălat rufe/vase şi a frigiderelor/congelatoarelor.

AFM spune că perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor dintr-o categorie este de 14 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective

Când se desfășoară programul

Persoanele fizice se vor putea înscrie în aplicație începând cu data de 14 mai și până pe 20 mai, prin crearea conturilor de utilizator pe site-ul AFM.

Etapa I: 21 mai- 3 iunie: selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe/vase și frigiderele/congelatoarele;

Etapa II: 4 iunie - 17 iunie: selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile și tabletele;

Etapa III: 18 iunie - 1 iulie: selecția voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele.

Programul rabla pentru electrocasnice în 2021: echipamentele incluse și valoarea voucherelor

În același timp cu înscrierea solicitanților în program, vor fi validați și toți comercianții participanți. Anul acesta, echipamentele incluse în program și valoarea voucherelor sunt:

  • 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasa energetică C;
  • 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasa energetică D;
  • 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;
  • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E;
  • 400 lei pentru televizoare având cel puţin noua clasă energetică E;
  • 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 300 de lei pentru tablete.

Spre deosebire de anul trecut, pentru laptopuri şi tablete se poate preda la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală şi monitor, fie un alt echipament inclus în program, cu excepţia laptopurilor şi tabletelor vechi. În plus, pentru maşinile de spălat vase, precum şi pentru uscătoarele de rufe se poate preda la schimb orice echipament vechi inclus în program.

Ce magazine participă la rabla la electrocasnice 2021

În această perioadă, retailerii au dat startul campaniilor pentru rabla la electrocasnice. Iată câțiva dintre retailerii care oferă în prezent vouchere în schimbul electrocasnicelor vechi. Încă nu au fost anunțați toți participanții, însă este de așteptat să participe același număr de comercianți ca anul trecut și anume 24. Printre aceștia se regăsesc Altex, Flanco, Carrefour, Auchan, Cora.

Altex/Media Galaxy

Începând cu data de 02.04.2021, se prelungește campania în magazinele Altex pentru toate categorile de produse participante, până la data de 01.07.2021. Clieții care vor veni cu echipamentul vechi vor primi la schimb vouchere de 150 lei per echipament predat.

Pe lista pentru noua campanie nu vor mai fi produsele din categoria aparate de aer conditionat. Astfel că, nu mai sunt acceptate pentru predare ca produs de tip buy-back, aparatele de aer condiționat, indiferent de marca acestora și nu se mai pot solicita vouchere pentru această categorie de produse. Poți consulta aici lista cu produsele la care poți obține reduceri.

Flanco

Campania de buy-back de la Flanco se va desfășura în perioada 10.02.2021 - 01.05.2021. Pentru a putea beneficia de voucherul de 200 lei, valoarea minimă a produsului din categoriile participante trebuie sa fie de minim 1.000 lei, iar pentru preluarea deșeului se percepe o taxă de ridicare de 14,99 lei.

La ce produse poți folosi voucherele:

  • Mașină de spălat și uscatoare rufe;
  • Combină frigorifică;
  • Frigider
  • Ladă frigorifică;
  • Congelator;
  • Vitrine frigorifice;
  • Side by side;
  • Aer condiționat;
  • Mașini de spălat vase;
  • Combine frigorifice incorporabile;
  • Congelatoare incorporabile;
  • Frigidere incorporabile;
  • Răcitoare de vinuri incorporabile;
  • Mașini de spălat vase incorporabile;
  • Masini de spălat rufe incorporabile.

Auchan

Auchan organizează, până pe 15 mai, programul de buy-back pentru produse electrocasnice. Clienții pot aduce în hipermarketurile Auchan participante articole electrocasnice vechi, cu circuitul electric complet. La schimb primesc o reducere de 120 lei din prețul de vânzare al unui produs electrocasnic nou achiziționat, din magazinele respective.

Produsele electrocasnice vechi care pot fi colectate în hipermarketurile Auchan sunt: lăzi frigorifice, congelatoare, mașini de spălat, mașini de spălat vase, combine frigorifice, frigidere cu două uși și side-by-side, precum și aparate de aer condiționat (unitatea interioară și cea exterioară, alături de motor).

Cora

Cora lansează o nouă ediție a programului Rabla pentru electrocasnice, prin care clienții care cumpără aparate noi și predau echipamentele uzate primesc un voucher de cumpărături în valoare de 200 de lei.

În programul cora Rabla 2021, care se derulează în perioada 6 aprilie – 31 decembrie, sunt acceptate aparate frigorifice, aragazuri, mașini de spălat și aparate de aer condiționat.

Clienții pot opta între a aduce electrocasnicele vechi în oricare dintre hipermarketurile cora sau de a solicita ridicarea acestora de la domiciliu, precum și livrarea noului aparat tot la domiciuliu.

Potrivit Bugetului Administrației Fondului pentru Mediu, Guvernul a alocat pentru Programul Național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic suma de 75 de milioane de lei, cea mai mare de până acum. Anul trecut bugetul a fost de 40 milioane lei.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri