Premierul Florin Cîțu a declarat că este posibil să existe diferite criterii pentru țările de pe lista verde, spunând că vrea mărirea zonei verde la incidență.

„Pentru țările de pe lista verde s-ar putea să avem un criteriu diferit. Noi avem (rata indicenței) sub 1,5 la mie, să permitem puțin mai mult de 1,5, să facem zona verde mai mare puțin și spre care vin din zonele respective, în general turiștii, să nu mai aibă nevoie de niciun document la intrarea în țară, în afară de buletin sau pașaport”, a spus Florin Cîțu, într-o conferință de presă.

ANAT cere renunțarea la lista statelor din zona galbenă și propune stabilirea unui indice epidemiologic fix de către Comisia condusă de către domnul secretar de stat Raed Arafat, de 400 sau 500, iar turiștii nevaccinați care se întorc din țări cu un indice mai mic decât cel stabilit, să nu mai stea în carantină la întoarcere. În acest sens, există exemple de bune practici la nivel european. Portugalia folosește un indice epidemiologic fix de 500, iar Islanda, de 700. Sunt deja 13 state care au renunțat complet la carantină, iar reprezentanții sectorului turistic la nivel european consideră, în mod unanim, că statele membre ar trebui să ridice restricțiile de călătorie pentru persoanele vaccinate, recuperate sau testate negativ care călătoresc în interiorul Uniunii.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 835 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 14 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.070.605 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.022.029 pacienți au fost declarați vindecați.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri