Primarul Clotilde Armand vrea să finanţeze cheltuieli de funcţionare pentru patru unităţi sanitare din Sectorul 1 - Spitalul de Urgenţă, Spitalul "Grigore Alexandrescu", Spitalul de Urgenţe Oftalmologice şi cel de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri -, un proiect de hotărâre pe această temă regăsindu-se pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local.

Potrivit referatului de aprobare, cele patru spitale au înaintat adrese autorităţii locale în care solicită alocarea de fonduri, scrie Agerpres.

Pe 3 februarie Consiliul Local a adoptat o hotărâre privind transmiterea din administrarea sa a terenurilor şi clădirilor aferente celor patru spitale în cea a unităţilor sanitare respective.

Cele patru spitale sunt finanţate integral din venituri proprii, din contractele încheiate prin sistemul de asigurări de sănătate. În prezent, resursele financiare proprii ale spitalelor sunt direcţionate pentru plata salariilor şi a contribuţiilor personalului, nefiind suficiente pentru celelalte cheltuieli necesare desfăşurării actului medical, cu atât mai puţin pentru cheltuielile de întreţinere şi funcţionare, reparaţii curente, consolidare, extindere şi modernizare, explică referatul de aprobare.

"Se aprobă solicitarea acordului prealabil al Consiliului General al Municipiului Bucureşti în vederea împuternicirii Sectorului 1 de a contribui la finanţarea unor cheltuieli aferente secţiunii de funcţionare pentru 4 spitale aflate pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 1. (...) Finanţarea cheltuielilor aferente secţiunii de funcţionare pentru cele 4 spitale (...) se va face pe bază de protocol", prevede proiectul de hotărâre.

Sursa foto: Shutterstock /Spotmatik Ltd

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri