Numărul de locuri din cadrul specializărilor de asistență socială din învățământul superior la distanță, din cadrul Universităților din București, Cluj, Iași și Timișoara va crește cu cel puțin 500. Anunțul a fost lansat de Raluca Turcan, Ministrul Muncii și Protecției Sociale și care drept scop profesionalizarea celor din mediul rural care în prezent îndeplinesc atribuțiile unui asistent social, dar nu au pregătire în domeniu.

„Prin parteneriatul încheiat între Colegiul Național al Asistenților Sociali, Universitățile din București, Cluj, Iași și Timișoara și UNICEF România numărul de locuri pentru specializarea de asistență socială din învățământul superior la distanță va crește la cel puțin 500 la nivel național. Aceste locuri vizează în special profesionalizarea celor din mediul rural care în prezent îndeplinesc atribuțiile unui asistent social, dar nu au pregătire în domeniu.

Salut această inițiativă și mulțumesc mediului academic, precum și celui neguvernamental pentru acest sprijin concret pe care îl aduc reformei asistenței sociale din România”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Doar 30% din asistenții sociali au studii în domeniu

Ministrul mai atrage atenția asupra faptului că realitatea din teren arată că lucrurile trebuie schimbate fundamental în asistența socială și că România are nevoie de servicii eficiente și de oameni pregătiți pentru această profesie. În prezent, doar 80% dintre asistenţii sociali au studii superioare şi dintre aceştia 30% au studii de asistenţă socială.

„De asemenea, creșterea numărului de asistenți sociali este o condiție esențială pentru a putea avea servicii care să funcționeze. În niciun UAT (n.red. Unități Administrativ Teritoriale) nu este acum respectată regula de 1 asistent social la 300 de beneficiari, prevăzută în lege.

Acest lucru este și mai apăsător în mediul rural, acolo unde este nevoie acută de servicii pentru a-i ajuta pe oamenii vulnerabili să iasă din această stare. Una dintre măsurile pe care Ministerul Muncii și Protecției Sociale le are în vedere pentru încurajarea angajării în rural a profesioniștilor se referă la remunerarea asistenților sociali, respectiv la reașezarea corectă a lor în grila de salarizare”, a mai adăugat Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri