Angajații din mediul public nu vor mai putea cumula salariul cu pensia și sunt nevoiți să aleagă una dintre cele două. Aprobată de Guvern în primă lectură în martie, măsura adaugă primele excepții, cum ar fi, medicii și cadrele didactice.

Cadrele medicale, dar și cadrele didactice ar putea exceptate de la interdicția cumulului pensiei cu salariul. Prin urmare, aceștia ar putea primi în continuare salariu, dacă aleg să rămână în piața muncii și se află la vârsta de pensionare, dar vor fi plătiți la oră.

Mențiunea este în discuții la Consiliul Legistativ și Consiliul Economic și Social, potrivit surselor Digi24.

Crește sau nu vârsta de pensionare

Scandalul pensiilor este unul dintre cele mai disputate în prezent. Crește sau nu vârsta de pensionare? Ministrul Muncii, Raluca Turcan, declară încă o dată că nu au existat aceste discuții la nivelul ministerului. În plus, aceasta dă vina pe Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, că a prezentat Comisiei Europene informații care nu au fost analizate la nivelul ministerului Muncii.

”Numai minciuni gogonate! Nu au existat discuții la nivelul ministerului privind creșterea vârstei de pensionare. Discutăm despre OPȚIUNEA de a rămâne în viața activă pentru mai multă vreme”, a reiterat Turcan, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul a precizat că toate dosarele de pensii sunt analizate, astfel încât pensiile să fie aduse la același nivel, dacă vorbim despre aceeași funcție. În plus, Turcan a adăugat că toate documentele vor fi digitalizate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri