România va fi deschisă turismului extern, iar turiştii străini vor putea veni în România cu respectarea condiţiilor generale, în funcţie de lista pe care se află ţara, a anunţat joi, după şedinţa de Guvern, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, relatează Agerpres.

"O veste bună pentru turism şi pentru HoReCa. România va fi deschisă turismului extern. S-a eliminat din Hotărârea de Guvern lista persoanelor care aveau dreptul să vină. Pe lângă criteriile generale pentru ţările din listele verzi, galbene şi roşii, mai era şi o listă a persoanelor care avea dreptul să intre în ţară. Această listă a fost eliminată. A fost un lucru care ne-a fost cerut de mai toate organizaţiile de profil din turism. Au fost şi discuţii bilaterale pentru discuţii selective, acum avem o regulă clară şi general aplicabilă tuturor ţărilor", a explicat ministrul Economiei.

Năsui a explicat că, în trecut era menţionată expres lista celor care pot veni în România (la art. 2 alin. (1) pct. 7 şi art. 2 alin. (5) din anexa nr. 3 la HG 531/2021).

"Pentru a putea primi turişti străini, puteam fie să adăugăm şi turismul la listă, fie să scoatem lista cu totul. S-a mers pe a doua soluţie. Mulţumesc premierului Florin Cîţu şi ministrului Lucian Bode că au acceptat scoaterea cu totul a listei. Astfel, turiştii străini vor putea veni cu respectarea condiţiilor generale (în funcţie de lista pe care se află ţara)", a scris ministrul Economiei.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri