Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică temporar accentuată, instituind Cod portocaliu în Dobrogea şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Cod galben în cea mai mare parte a teritoriului României.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 1 iunie, ora 10:00 - 2 iunie, ora 10:00, în judeţele Tulcea, Constanţa şi în zona de munte a judeţelor Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, va fi Cod portocaliu de ploi abundente şi se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40 - 50 de l/mp şi, izolat, peste 70 l/mp, scrie Agerpres.

"În zona litorală şi în bazinul vestic al Mării Negre temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55 - 70 km/h'', precizează ANM.

De asemenea, în acelaşi interval, în Dobrogea, în estul şi nord-estul Munteniei şi în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Oltenia, vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului, precum şi în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, care vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi, izolat, grindină. Aceste zone vor fi sub Cod galben de ploi.

Astfel, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20 - 35 l/mp şi, izolat, peste 40 l/mp.

"În cursul zilei de miercuri (2 iunie), în regiunile estice şi sud-estice, va continua să plouă în general moderat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze de 45 - 55 km/h", spun meteorologii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri