Un incendiu major a avut loc miercuri dimineață la incineratorul de deşeuri de la Brazi, în urma acestuia rezultând degajări masive de fum. incineratorul deţine autorizaţie de securitate la incendiu din anul 2011, iar ultimul control al ISU pe acest amplasament a fost făcut în ianuarie.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova informează că firma la care a izbucnit incendiul deţine autorizaţie de securitate la incendiu din anul 2011 cu obiect de activitate hală incinerator deşeuri periculoase.

"Ultimul control a fost în data de 8 ianuarie, ocazie cu care s-au aplicat 2 amenzi în cuantum de 7.500 lei pentru instalaţia de hidranţi care nu funcţiona şi diminuarea gabaritului căilor de evacuare prin amplasarea de pubele la intrarea în hală", menţionează sursa citată.

Incendiu Brazi

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru distrugere din culpă în cazul incendiului de la Eco Burn, au precizat, pentru Agerpres, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.

Incendiul, care iniţial se manifesta pe circa 400 de metri pătraţi, a cuprins întreaga hală, manifestându-se generalizat pe o suprafaţă de 4.000 metri pătraţi.

Incendiul a fost localizat, iar un număr de 53 de pomperi acţionează la faţa locului pentru lichidare.

Întrucât în curtea operatorului economic a fost găsită o bicicletă, se ia în calcul ipoteza că în interiorul halei este surprinsă o persoană, însă pompierii nu pot intra, pentru că plafonul construcţiei s-a prăbuşit, iar aceasta nu prezintă siguranţă.

Incendiu Brazi

În urma incendiului au rezultat degajări mari de fum, cetăţenii din zonă primind mesaj de tip RO-ALERT.

"Incendiu major produs la SC Eco Burn SRL cu degajări masive de fum. Evitaţi zona. Eliberaţi căile rutiere pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Menţineţi ferestrele locuinţelor închise. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi de autoprotecţie", este mesajul RO-ALERT trimis de ISU Prahova.

Incendiu Brazi
În urmă cu aproximativ două săptămâni, şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat, în cadrul unei vizite făcute în Prahova, că incineratorul de deşeuri periculoase de la Brazi are activitatea suspendată.

În ultimii ani, autorităţile de mediu au aplicat mai multe amenzi societăţii care operează acest incinerator, iar autorizaţia de mediu a fost de mai multe ori suspendată din cauza neregulilor.

La începutul lunii aprilie, un alt incendiu a avut loc la Eco Burn pe platforma unde erau depozitate deşeuri periculoase, Garda de Mediu aplicând atunci o amendă de 40.000 de lei.

"În urma verificărilor efectuate s-a constatat că instalaţia de incinerarea nu este în funcţiune datorită sistării utilităţilor de la furnizor, iar incendiul s-a manifestat în zona platformei de depozitare a deşeurilor. În concluzie, operatorul economic nu a efectuat procedurile de verificare la momentul recepţionării deşeurilor periculoase din punct de vedere al proprietăţilor periculoase ale acestora. Au fost dispuse în sarcina Eco Burn SRL măsuri pentru efectuarea procedurilor în vederea colectării informaţiilor privind deşeurile, precum şi stocarea separată a deşeurilor periculoase pe criteriul compatibilităţii şi a naturii substanţele de stingere care pot fi utilizate pentru fiecare categorie de deşeuri în caz de incendiu", au precizat, la acel moment, reprezentanţii Gărzii de Mediu Prahova.

ISU preciza atunci că primele date arătau că au ars mai multe substanţe expirate folosite în laborator.

Sursa foto: ISU Prahova

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri