Bruxelles-ul a organizat o întâlnire online având drept subiect viitorul Europei. Klaus Iohannis, președintele României, unul dintre participanți, a precizat că Uniunea Europeană are nevoie de reforme pentru provocările viitorului.

Klaus Iohannis a vorbit despre criza din 2020, care a destabilizat sistemele Uniunii Europene, dar și relațiile blocului cu statele terțe.

”E nevoie de reforme pentru provocările viitorului. Avem nevoie de o Europă capabilă să se adapteze schimbărilor de zi cu zi. Dialogul pentru viitorul Europei trebuie să ofere o perspectivă pe termen lung a Uniunii”, a declarat președintele.

Totodată, Iohannis a precizat care sunt cele trei dimensiuni pentru viitorul Europei, după cum urmează:

  • rezistența strategică,
  • cooperare întărită cu vecinii,
  • capacități mult mai dezvoltate.

”Viitorul trebuie să ducă la mai multă coezine la nivelul blocului”, a mai spus președintele.

Preşedintele României, Klaus Iohannis,a participat la o dezbatere, în format online, organizată de către Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, sub titulatura „Să vorbim despre viitorul Europei” (Let’s talk - Future of Europe).

În cadrul evenimentului, Președintele Klaus Iohannis a prezentat elemente legate de viziunea României cu privire la viitorul Uniunii Europene, subliniind faptul că țara noastră va contribui activ la definirea priorităților și identificarea de soluții comune pentru a răspunde așteptărilor cetățenilor europeni.

Alături de Președintele României, la eveniment au mai participat președintele grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, şi europarlamentarul român Siegfried Mureşan.

Aceasta este cea de-a doua dezbatere dintr-o serie de acțiuni organizate de Grupul PPE, în contextul Conferinței privind Viitorul Europei, la prima participând cancelarul german Angela Merkel.

Sursa foto: www.presidency.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri