Primăria Capitalei, construită între anii 1906 - 1910, va fi deschisă publicului cu prilejul Nopţii Europene a Muzeelor şi va putea fi vizitată în seara de 12 iunie, de la ora 18 până la ora 24, spune Nicuşor Dan pe Facebook.

"În premieră, Primăria Capitalei va fi deschisă publicului cu prilejul Nopții Europene a Muzeelor! Clădirea istorică a primăriei, construită între anii 1906 - 1910, va putea fi vizitată în seara de 12 iunie, de la ora 18 până la ora 24. Am pregătit pentru toți cei care vor să ne treacă pragul două expoziții despre istoria Bucureștiului și a primăriei sale – una intitulată „Uranus acum”, despre cartierul Uranus care a fost demolat în perioada comunistă, iar o alta dedicată arhitectului Petre Antonescu, cel care a proiectat clădirea care a devenit ulterior sediul Primăriei Municipiului București", spune Nicuşor Dan.

Primăria va găzdui şi un maraton al lecturii şi un experiment video de reconstrucţie virtuală a Muzeului Simu, care a dispărut şi el în perioada regimului comunist.

"Vă aştept sâmbătă seară la Primăria Capitalei, pentru o incursiune în istoria şi cultura bucureşteană, alături de prietenii şi colaboratorii noştri de la ARCUB, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism 'Ion Mincu', Muzeul Municipiului Bucureşti, Zeppelin şi ARCEN, care au făcut posibil acest eveniment", precizează Nicuşor Dan.

Toate muzeele aflate în grija Primăriei Capitalei vor participa și ele la Noaptea Europeană a Muzeelor, așa că aveți de unde alege pentru a petrece o noapte culturală în București.

Sursa foto: Primaria Capitalei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri