Un geolog din Germania consideră că prăbușirea unui perete al cascadei Bigăr din Parcul Naţional Cheile Nerei - Beuşniţa nu este o „catastrofă” și nu vede oportună o eventuală reconstrucție a acesteia.

Deși una din ipoteze de până acum are în vedere drept cauză intervenția antropologică, Cascada Bigăr este posibil să nu se fi surpat în urma intervenției omului, este de părere geologul german Dr. Ulrich Hambach.

„Teoretic, dacă întreaga alimentare cu apă ar fi întreruptă, s-ar putea ajunge, în decurs de ani și chiar decenii, la un proces intern de descompunere a calcarului, prin care întreaga structură ar deveni instabilă. Este însă foarte, foarte improbabil în acest caz ca devierea apei să fie cauza colapsului cascadei”, a spus geologul german într-un interviu acordat postului de radio Deutsche Welle, preluat de G4Media.

„O reconstrucție artificială a cascadei Bigăr ar fi irelevantă, chiar ridicolă”

Pentru că se discută la acest moment despre o reconstrucție a Cascadei Bigăr, după ce o bucată a acesteia s-a surpat, Dr. Ulrich Hambach considderă că un astfel de act ar fi inutil.

„Ce rost ar avea așa ceva? Pentru niște poze pe Instagram? Poate sună brutal, dar după 200 de ani, structura se va regenera. Nu consider că prăbușirea cascadei Bigăr e o catastrofă. Sigur că e păcat, iar popularitatea cascadei în rândurile turiștilor își avea rostul, creând o legătură între oameni și natură (...)

Cascada a fost lăudată aproape isteric în urmă cu câțiva ani, sigur că dă bine în poze, dar e destul de mică în comparație cu alte structuri de acest fel din România.

Din punct de vedere al protecției mediului, o reconstrucție artificială a cascadei Bigăr ar fi irelevantă, chiar ridicolă”, a mai transmis acesta.

Reamintim că un perete al cascadei Bigăr din Parcul Naţional Cheile Nerei - Beuşniţa, cu o înălţime de aproximativ 4 metri, s-a surpat la începutul acestei săptămâni, din cauze naturale, în contextul în care cascada a atins dimensiuni considerabile ca greutate şi volum şi a cedat sub propria greutate.

Cascada Bigăr a devenit punctul principal de atracţie turistică din Caraş-Severin odată cu sezonul concediilor, când sute de turişti vin să o viziteze. Este considerată una din cele mai frumoase și mai apreciate cascade din lume.

Sursa foto: Facebook / Sima Ana-Anda

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri