Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a început procedura de încheiere a unui acord cu Banca Mondială pentru construcția unui nou sistem de termoficare în oraș.

Colterm a ajuns în pragul falimentului pentru că niciuna dintre administrațiile care ne-au precedat nu a avut curajul politic să-și asume curățenie și modernizarea companiei. Noi îl avem. Nu rostogolim datorii, nu cârpim țevi, nu întreținem Colterm, fără limită, din bugetul local. Ne asumăm să asigurăm un viitor sustenabil pentru sistemul de termoficare al Timișoarei și cu sprjinul Băncii Mondiale atingem acest obiectiv”, a scris edilul într-o postare, pe pagina sa de Facebook.

Primarul menționează că acordă încă o șansă companiei, însă va investiga acțiunile care au adus-o în pragul falimentului. În acest sens, directorul Colterm, Petre Nenu, a depus la DNA, o plângere penală pe 11 spețe.

”Este vorba despre suspiciuni de infracțiuni comise în trecut, identificate în ultimul raport al Curții de Conturi. Am mai vorbit despre creditul de 35 de milioane de lei, garantat de Primăria Municipiului Timișoara, luat în condiții extrem de dezavantajoase și printr-un intermediar, care a încasat un comision, suspect, de 600.000 de lei. De asemenea, compania de termoficare a plătit un avans de 1 milion de lei unei firme care apoi a intrat în faliment”, a completat Fritz.

Colterm cere procurorilor să investigheze și dacă alte fapte sesizate în raportul Curții de Conturi se constituie în infracțiuni printre care neorganizarea contabilității de gestiune, neefectuarea inventarierii și lipsa evaluării elementelor patrimoniului public și privat, cheltuieli nejustificate, avansuri fără contract pentru prestări de servicii nerealizate, nereguli în efectuarea de achiziții, asocieri cu persoane fizice și juridice în condiții neeconomice pentru Colterm.

”L-am încurajat pe directorului Colterm Petre Nenu să continue să depună plângeri penale pentru fiecare suspiciune de infracțiune comisă. Recuperăm prejudiciile și mergem mai departe cu angajamentul nostru de a transforma compania Colterm într-una modernă, verde și eficientă economic și pentru beneficiari”, a conchis edilul Timișoarei.

Sursa foto: Dominic Fritz/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri