Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări meteorologice de vreme instabilă, în toată țara. După ce zilele acestea țara noastră s-a topit sub caniculă care a creat un disconfort termic accentuat, meteorologii anunță un nou val de grindini și de vijelii în mai multe județe.

ANM: Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină, cantități de apă importante

Meteorologii au emis un cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și cantități de apă importante. Avertizarea este valabilă în intervalul 25 iunie, ora 14:00 – 26 iunie, ora 06:00. În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, Banat, Crișana, vestul și nordul Munteniei și al Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80...100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35...50 l/mp și izolat, îndeosebi în vest, centru și la munte, 70 l/mp.

harta ANM cod portocaliu vijelii 25 iunieSursa foto: meteoromania.ro

Cod galben de vijelii, averse torențiale și descărcări electrice

Mai multe județe din România intră și sub incidența unui cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în perioada 25 iunie, ora 12:00 – 26 iunie, ora 23:00. În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va extinde astfel încât în toate regiunile vor fi perioade cu vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20...40 l/mp.

Canicula nu pleacă

Totodată, în vigoare se menține un cod galben de caniculă ce este valabil pentru toate județele din România. În cursul zilei de vineri (25 iunie) valul de căldură și disconfortul termic vor persista în toată țara. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă.

Un val de călură și un disconfort termic se resimte intens și în Oltenia, Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, acolo unde este în vigoare un cod portocaliu de caniculă, disconfort termic accentuat.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri