Voluntariatul este o activitate care are un impact pozitiv important asupra dezvoltării copiilor noștri. Studiile demonstrează că atât adulții, cât și copiii care se oferă voluntari, simt o stare de bucurie și împlinire personală, iar stresul este redus – lucruri care pe termen lung conduc la dezvoltare armonioasă.

Școala este instituția care ar trebui să aibă un rol esențial în organizarea și derularea acțiunilor de voluntariat.

Având în vedere motivele expuse, dar mai ales dorința ca elevii să descopere și să își dezvolte potențialul empatic și grija față de cei din jur, British School of Bucharest lucrează cu numeroase fundații și organizează o serie de evenimente caritabile. Aceste acțiuni îi ajută pe tinerii elevi să devină adulți cu valori morale remarcabile.

Oportunitățile de voluntariat sunt numeroase. De la înființarea instituției, la British School of Bucharest (BSB) au fost organizate peste 200 de proiecte de strângere de fonduri, iar mai mult de 20 de ONG-uri sunt sprijinite în fiecare an.

Rolul activ în acest tip de activități reiese și din raportul publicat de școală - BSB Community Report 2020-2021, unde sunt documentate cele mai importante acțiuni de voluntariat și campanii de strângere de fonduri din cadrul comunității BSB, dar și educația în spiritul grijii față de natura și mediul înconjurător..

Raportul este structurat în trei categorii, cu evidențierea valorilor în care echipa British School of Bucharest crede:

  • #GRIJĂ pentru planeta noastră. Fii atent cu mediul înconjurător

La BSB, studenții învață cum să aibă grijă de mințile și corpurile lor și, în același timp, sunt sprijiniți să devină cetățeni activi și implicați. British School of Bucharest îi încurajează să trateze mediul înconjurător cu grija și atenția pe care o au și pentru ei. Pentru ca elevii să înțeleagă cât mai bine, mai ales prin puterea exemplului, BSB a întreprins și acțiuni pentru protejarea resurselor: a redus consumul de energie electrică și a implementat proiecte de energie verde. Printre altele, la BSB sunt instalate 100 de panouri solare care produc anual 37 MW/ora.

  • #GRIJĂ pentru alții. Fii amabil cu comunitatea ta

Chiar dacă în 2020 elevii nu au putut să interacționeze direct cu beneficiarii acțiunilor din cauza restricțiilor impuse de pandemie, impactul a rămas unul semnificativ prin donațiile făcute. Cu fiecare cauză caritabilă, elevii de la British School of Bucharest se gândesc la ceilalți și se pun în mod activ în locul lor. Grija față de cei de lângă tine este una dintre valorile de bază ale școlii.

  • #GRIJĂ pentru eco-educație. Învăță să devii mai bun

Comunitatea BSB s-a angajat să reducă impactul său asupra mediului și să protejeze resursele naturale prin educație, îndrumare și comunicare. Elevii sunt ajutați să înțeleagă principiile respectării mediului înconjurător și să le aplice în fiecare zi. De exemplu, există puncte de reciclare în campus și elevii au învățat cum să separe materialele destinate reciclării - cum ar fi hârtia, plasticul și sticla, de deșeurile periculoase, dispozitivele electronice și bateriile.

În categoria eco-educație, elevii au participat și la construcția unei mașini din materiale reciclabile în proporție de 99%, în cadrul Proiectului Zephyr.

La BSB, credem în ideea că fiecare dintre noi poate face lumea un loc mai bun. În comunitatea noastră, sprijinim faptul că se pot întâmpla lucruri mari dacă te implici și pui pasiune în tot ceea ce faci. Misiunea BSB este să-i educăm pe elevii noștri astfel încât să devină mari profesioniști și oameni plini de compasiune, care sunt dispuși să-i ajute pe ceilalți, să se implice în cauze sociale și, în cele din urmă, să facă diferența în comunitatea lor. Este unul dintre aspectele care ne fac să ne simțim împliniți ca ființe umane”, a declarat Philip Walters, directorul British School of Bucharest.

Raportul cu privire la acțiunile de voluntariat, cauzele caritabile în care sunt implicați elevii BSB, dar și proiectele de reducere a poluarii - poate fi citit integral aici:
https://www.britishschool.ro/bsb-community/community-report.

British School of Bucharest (BSB) este o școală internațională de top, ce oferă un sistem de învățâmânt internațional bazat pe curriculum-ul național britanic ce include etapele de studiu EYFS, Primary și Secondary School, cu certificări IGCSEs până la A Levels.

Din anul 2000, BSB oferă acces la educație britanică elevilor cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, într-o comunitate extrem de diversă, cu peste 650 de elevi și 48 de naționalități diferite. Aceștia beneficiază de un raport impresionant elev-profesor, în clase de dimensiuni reduse, asigurând un mediu de învățare personalizat și încurajator, oferit de profesori vorbitori nativi de limba engleză.

BSB este singura scoală britanică din România care a fost apreciată cu calificativul ”Excelent” pentru calitatea procesului de învățare și a rezultatelor elevilor, dar și pentru calitatea dezvoltării personale a elevilor, conform unui raport realizat de către Inspectoratul Școlilor Independente din Marea Britanie în 2018.

Sursa foto: British School of Bucharest

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri