Deșeurile din plastic rămân în continuare o problemă la fel de presantă și în 2021, la nivelul statelor membre UE. Supermarketurile și magazinele din România comercializează încă produse de plastic, de la tacâmuri, farfurii, dar și bețișoare de urechi din plastic, paie, pungi și ambalaje.

Însă, începând cu data de 3 iulie 2021, toate aceste obiecte vor fi interzise din supermarketurile și magazinele de orice tip, dar și din restaurante.

„Statele membre au avut doi ani pentru a adopta Directiva privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului (Directiva Single Use Plastics - SUP) și trebuie să înceapă să o aplice de la 3 iulie 2021. Iar o problemă gravă precum deșeurile marine merită o soluție urgentă. Comisia a adoptat norme pentru a asigura aplicarea corectă și armonizată a noilor reguli în toată UE. Normele vor clarifica noile reguli și ar trebui să stimuleze alternative sustenabile care să evite deșeurile marine și să ajute industria UE să meargă spre un model mai circular de business, a spus Virginijus Sinkevičius, comisarul UE pentru Mediu, Oceane și Pescuit, într-un interviu acordat HotNews.

În mai 2018, Comisia Europeană a mai propus o directivă contra plasticului, ce avea atunci în vedere reducerea pungilor de plastic de unică folosință, după ce Uniunea Europeană va pune în aplicare Directiva privind limitarea impactului unor produse de plastic asupra mediului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri