Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, 4 iulie, o avertizare Cod galben de inundaţii valabilă până luni, 5 iulie, la miezul nopţii în şase bazine hidrografice şi pe râurile din Dobrogea.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 4 iulie, ora 13:00 - 5 iulie, ora 00:00, se vor înregistra viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile din bazinele hidrografice:

  • Vişeu, Iza, Lăpuş (judeţul Maramureş), Someşul Mare - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud).
  • Arieş - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Alba şi Cluj).
  • Mureş - afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Târnava - amonte S.H. Brănişca (judeţele: Alba, Sibiu şi Hunedoara).
  • Putna - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Vrancea).
  • Trotuş - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Harghita, Neamţ, Bacău şi Vrancea).
  • Bistriţa - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Suceava, Neamţ, Harghita şi Bacău).
  • Moldova - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Suceava şi Neamţ).
  • Suceava - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Suceava).
  • Bârlad (judeţele: Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi).
  • Siret - afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţăcu râul Rm. Sărat (judeţul Galaţi).
  • Prut - sector amonte Acumularea Stânca Costeşti (judeţul Botoşani).
  • Prut - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Drânceni (judeţele: Vaslui şi Galaţi) şi pe râurile din Dobrogea (judeţele: Constanţa şi Tulcea).

Avertizarea Cod galben a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. şi Administraţiile Bazinale de Apă: Someş-Tisa, Crişuri, Mureş, Jiu, Olt, Argeş-Vedea, Buzău - Ialomiţa, Siret, Prut şi Dobrogea - Litoral.

Sursa foto: Facebook/Apele Române

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri