Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, este recunoscut pentru părerile sale, care generează controverse. Acesta a afirmat recent că inclusiv mersul la mare poate fi un păcat, dacă nu există ”buna cuviință”.

”Dacă mergi cu bună cuviință, e foarte bine. Dacă te duci la mare și nu rămâi în zona cuviinței, sigur că e păcat. Am auzit, nici nu vreau să văd, că sunt oameni care merg la mare şi se duc total dezbrăcaţi, cu tot cu copii. Aici mi se pare o ruşine, de neacceptat”, a declarat Teodosie, la Radio Dobrogea - arhiepiscopia Tomisului.

Sursa Video: Youtube/ Radio Dobrogea

ÎPS Teodosie precizează că e sănătos să mergem la mare, însă trebuie să rămânem în zona bunei cuviințe.

”Să meargă omul cu bună cuviință, să privească doar acolo unde permis și să-și țină mintea în frâu”, mai spune arhiepiscopul.

ÎPS Teodosie a mai lansat o declarație care a stârnit controverse despre educația sexuală în școli. Acesta a spus la emisiunea Radio Dobrogea - Arhiepiscopia Tomisului că „nu poţi să îi dai copilului cuţitul să se joace, că el se va răni”.

„Nu mai sunt criterii după vârstă. Minorii, care totdeauna au fost tutelaţi de părinţi sau de tutorii lor, care nu aveau părinţi, acum se ridică această tutelă şi acest drept al părinţilor . Elevii minori au drepturi de majori. Este o anomalie. Nu poţi să îi dai copilului cuţitul să se joace, că el se va răni. Părinții care până acum i-au păzit pe copii să nu își dezvolte niște instincte fiind minori ar putea să le aducă mari prejudicii morale și structurale” a declarat IPS Teodosie.

Să nu uităm și despre părerile acestuia despre rolul femeii în societate, pentru care a fost aspru criticat inclusiv de comunitatea preoțească.

ISP Teodosie este de părere că femeia se face vinovată de păcat, fapt pentru care are dureri la naștere.

"Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia, ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri", a declarat IPS Teodosie.

Sursa foto: Arhiepiscopia Tomisului/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri