În anul 2020, una din trei căsnicii a sfârșit într-un proces de divorț. Împreună cu specialiștii în rezervări hoteliere din echipa Travelminit.ro, dar și cu hotelierii parteneri, am realizat o listă a caracteristicilor căutate de amatorii de aventuri extraconjugale.

Conform unor studii realizate recent în Statele Unite ale Americii, aproximativ 40% dintre cuplurile necăsătorite și 25% dintre cuplurile căsătorite s-au confruntat cu cel puțin un episod de infidelitate. Același studiu spune că 20% dintre barbați caută o relație extraconjugală, în timp ce procentul în rândul femeilor este de 13%. Specialiștii psihoterapeuți sunt de părere că fenomenul relațiilor extraconjugale a fost accentuat de perioada post-pandemică, iar această situație a fost cu siguranță replicată și în România.

Hoteluri cu servicii SPA și piscină

Cele mai căutate caracteristici pentru hotelurile de cuplu rămân serviciile SPA și piscină interioară sau exterioară, dar la fel de importantă este și poziționarea într-o zona mai retrasă, mai puțin turistică. Sunt preferate hotelurile mari sau proprietățile tip resort cu un număr crescut de camere și mai puțin pensiunile sau proprietățile de tip boutique hotel.

Românii sunt dispuși să plătească mai mult pentru hotelurile în care își consumă aventurile extraconjugale

Din experiența hotelierilor, românii sunt dispuși să aleagă hoteluri mai bune pentru aventurile extraconjugale și să plătească mai mult decât în cazul vacanțelor de familie. Se preferă servirea mesei în cameră sau se rezervă zone dedicate din cadrul restaurantelor. Nota de plată este mai mare decât o masa obișnuită de vacanță.

Se evită zonele turistice cunoscute

În ceea ce privește destinația preferată pentru astfel de escapade, hotelierii confirmă că se evită zonele turistice cunoscute, mai ales în plin sezon, și că se preferă hotelurile de oraș (Timișoara, Brașov, Oradea, Cluj, București, Iași) sau hotelurile situate într-un cadru natural bogat. Orașele sunt preferate pentru că oferă cadrul perfect pentru a se pierde în mulțime, există o paletă largă de tipuri de hoteluri sau apartamente închiriate în regim hotelier.

La fel de căutate sunt și hotelurile situate în natură, departe de zonele turistice aglomerate.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucatori pe piața rezervărilor hoteliere din România care accepta și plata prin vouchere de vacanță. Oferta Travelminit.ro conține 6900 de proprietăți din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeți, cabane și campinguri din toate regiunile țării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de innoptari in 2019 și o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.

Sursa foto: Markus Spiske/ Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri