Conducătorii auto de taxi independenţi se pot programa online pe o platformă dedicată în vederea susţinerii examenului de reatestare profesională, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la un Centru de pregătire, a declarat directorul general al Autorităţii Rutiere Române (ARR), Mihai Alecu.

"Această aplicaţie a apărut ca urmare a necesităţii conducătorilor auto de taxi, aceştia fiind nevoiţi să se înregistreze printr-un Centru de pregătire profesională în vederea susţinerii examenului de reatestare. Ca urmare a discuţiilor cu asociaţia acestora, cu preşedintele Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi, am găsit această soluţie, consider cea mai rapidă şi cea mai utilă pentru dânşii, să nu mai fie nevoiţi să se înscrie printr-un Centru de pregătire, să plătească acolo nişte taxe. Cam în decurs de o lună de zile ne-am putut organiza în ceea ce priveşte acest proiect. Ideea a apărut în urmă cu două luni, iar partea tehnică a fost realizată în decursul a 40 de zile. Platforma este funcţională de două săptămâni. Abia a început să fie cunoscută de către membrii asociaţiei respective şi sper ca să fie cât mai mulţi utilizatori. Ne-am mişcat destul de repede, deoarece la sfârşitul anului acesta expiră un număr foarte mare de atestate. În evidenţele Asociaţiei există 50.000 de conducători auto care practică taximetria. Nu ştim dacă în perioada următoare vor veni toţi pe platformă, dar toţi cei 50.000 pot folosi de acum înainte platforma fără probleme", a spus Alecu, conform Agerpres.

Şeful ARR a menţionat, totodată, că platforma poate fi accesată gratuit, pe site-ul Autorităţii, singura taxă pe care conducătorii de taxi trebuie să o achite fiind cea de examinare.

"Până în momentul de faţă un conducător auto care practică taximetria trebuia să meargă la un Centru de pregătire profesională pentru a-şi putea stabili data examenului de reatestare. Cei de la Centru realizau înscrierea în aplicaţia noastră, aceasta fiind accesibilă doar celor de acolo. Acum, candidatul se poate înscrie singur şi poate veni direct să susţină reatestarea la fiecare cinci ani. Platforma poate fi accesată foarte simplu pe site-ul nostru. Există un câmp dedicat dânşilor, unde trebuie să menţioneze datele personale şi tipul de atestat pe care îl deţineau, cu serie şi număr. Accesarea acestui serviciu este gratuită. Ei trebuie să achite o taxă doar în momentul în care vin să susţină examenul, acea taxă de examinare", a subliniat Mihai Alecu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri