Echipele Apelor Române intervin cu toate mijloacele din dotare în zonele afectate de inundații. În continuare, Administrația Națională de Meteorologie avertizează asupra fenomenelor extreme, în prezent, fiind valabile două coduri, unul galben și unul portocaliu.

Echipele Apelor Române intervin cu utilajele din dotare, pentru înlăturarea blocajelor de pe cursurile de apă și refacerea secțiunilor de transport a albiilor râurilor:

  • Ocolișel, Ocoliș și Sohodol (afluenții ai râului Arieș), în județele Alba și Cluj, precum și pe râul Ampoi, afluent de dreapta al râului Mureș (Apele Române Mureș);

Sursa Foto: Alba/ Meteoplus/ Facebook

  • Râul Schit în stația hidrometrică Ceahlău, pe malul drept al râului Cracău, în comuna Bodești, județul Neamț (Apele Române Siret)

Sursa Foto: Alba/ Meteoplus/ Facebook

Viitura formată pe râul Târgului va fi preluată în condiții de siguranță în acumularea Râușor (Apele Române Argeș-Vedea).

În prezent, viiturile formate pe cursurile de apă cadastrate sunt tranzitate în condiții de siguranță.

În continuare, sunt prognozate precipitații cod portocaliu și galben pe mai multe râuri, cum ar fi: Vișeu, Iza, Lăpuş, Someșul Mare, Olt și Argeș.

Sursa Foto: Sinaia/ Meteoplus/ Facebook

Asemenea situației din România, vremea a cauzat problemele serioase și în Germania, dar și în Belgia, bilanțul victimelor ajungând la circa 200 de persoane decedate și dispărute. Mai mult decât atât, în Belgia, ziua de 20 iulie a fost declarată Zi de Doliu Național, în semn de solidaritate cu victimele inundațiilor care au afectat Belgia și țările vecine.

Sursa foto: Meteoplus/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri