Prefectura Municipiului București a decis instaurarea stării de alertă pentru a se lua toate deciziile necesare privind riscul epidemiologic legat de situația deșeurilor din Sectorul 1. Acesta stare de alerta se va institui pe o perioadă de 30 de zile.

UPDATE 15:08 - Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1 a adoptat, vineri, hotărârea privind declararea stării de alertă în privinţa situaţiei deşeurilor, începând de sâmbătă, pentru o perioadă de maxim 30 de zile, anunță Agerpres

Conform hotărârii, printre măsurile care vor fi luate se numără:

  • contractarea, prin intermediul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1, de servicii de colectare, transport şi sortare a gunoiului menajer şi stradal în regim de maximă urgenţă de la operatori autorizaţi numai pentru perioada stării de alertă;
  • întocmirea unei strategii pe termen mediu de către autorităţile publice locale ale Sectorului 1 privind prevenirea apariţiei tipului de risc generat de eşecul serviciului public de salubrizare;
  • intensificarea controalelor privind depozitarea ilegală de deşeuri de către Poliţia Locală Sector 1, cu sprijinul Poliţiei Române; autorităţile publice locale ale Sectorului 1 vor asigura posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către Romprest.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat vineri că a transmis acordul pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1 în privinţa necolectării gunoaielor.

Știrea inițială:

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 a cerut Prefecturii Municipiului Bucureşti să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, din cauza situaţiei sanitare cauzate de necolectarea gunoiului de către Romprest Service SA, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

Decizia a fost luată în baza unei analize de risc a stării actuale a Sectorului 1, fundamentată pe un raport al Compartimentului Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 şi pe o notă privind deficienţele activităţilor de curăţenie stradală realizată de Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1. Conform analizei, deşeurile municipale din Sectorul 1 nu sunt colectate de peste 20 de zile, creând acumulări pe străzi, în special în zona centrală şi în cele cu tranzit intens, precizează autoritatea locală, potrivit Agerpres.

„Dacă autoritatea locală nu are capacitatea și prestatorul de servicii nu-și îndeplinește atribuțiile, poate fi adusă altă entitate, poate altă firma de salubritate, care să rezolve problema, adică să ia deșeurile și să le transporte în locurile adecvate. Dar asta nu rezolva problema între autoritate și firma de salubrizare, problema contractuală. Aceasta nu se poate rezolva decât în instanță sau pe cale amiabilă”, a declarat cu o zi înainte prefectul Capitalei, Alin Stoica, la Digi24.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, este așteptat să facă declarații de presă la ora 11:00, cu privire decretarea stării de alertă din sectorul 1 din București.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri