Rețelele sociale au devenit modalitatea de exprimare a oficialilor din România. Însă nu întotdeauna ceea ce apare pe acestea este ceea ce ar trebui...un exemplu vine din partea Ralucăi Turcan, care a urat la mulți ani unui baron care a decedat în 1803. Și asta nu e tot...ministrul Muncii a revenit și a adăugat și alte nume urării sale, încercând să-și justifice mesajul.

Raluca Turcan a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj de la mulți ani în cinstea baronului Samuel von Brukenthal, decedat în 1803.

Cei care îi urmăresc pagina s-au autosesizat imediat, comentând și glumind pe marginea postării sale. Acest fapt a dus la ștergerea sintagmei urării cu la mulți ani, rămânând doar cele câteva vorbe despre istorie și cultură de mai jos:

”Astăzi istoria consemnează nașterea baronului Samuel von Brukenthal. Un sibian care zi de zi ne este exemplu. Un om înaintea vremurilor sale, un adevărat om al Luminilor, baronul Brukenthal ne-a lăsat o moștenire impresionantă. A lăsat Sibiului, a lăsat României, a lăsat Europei. Brukenthal, revenit de la Viena, a deschis unul dintre primele muzee ale lumii, a lăsat o impresionantă colecție de artă și o bibliotecă monumentală. Tot el ne-a dat lecția cultivării mediului intelectual. El a creat o adevărată oază culturală în Sibiul finalului de secol XVIII. Samuel von Brukenthal este o bornă pentru cultura și societatea României”, scrie Turcan, pe Facebook.

De aici, a pornit un nou val de comentarii, ceea ce a făcut-o pe ministrul Muncii să revină cu completări și justificări. Din păcate, nici acestea nu au fost pe placul internauților.

Spunem “La Mulți Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie. Suntem mândri de moștenirea lăsată nouă, tuturor, prin geniul creator al lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc. Prin acel “La Mulți Ani” de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naștere a marelui poet. Similar, astăzi, 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. La nivel local, moștenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui și ea reprezintă și va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni și pentru toți oamenii educați din România”, argumentează Turcan, în cea de-a doua postare.

Nu în ultimul rând, aceasta a făcut și o glumă pe seama comentatoriilor partizanți ai PSD, care au criticat aspru postările sale.

”PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate și care acum simt din nou nevoia sa se dea deștepți, să nu se panicheze, ca vor avea și ei muzeul lor: MUZEUL JILAVA!
Lor, “La Mulți Ani” cu executare!”, a conchis aceasta.

Sursa foto: Raluca Turcan/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri