Un masiv incendiu forestier activ în sudul Turciei s-a răspândit în oraşul Manavgat după ce flăcările au fost înteţite, miercuri, de vântul puternic, conform primarului localităţii. Televiziunile au prezentat imagini cu locuitori care alergau să se urce în maşini în timp ce străzile erau învăluite în fum.

În imagini pot fi văzuţi nori de fum negru ce se ridică din pădure în jurul oraşului Manavgat, situat la 75 de kilometri est de staţiunea Antalya, scrie Agerpres.

Potrivit primarului din Manavgat, Sukru Sozen, flăcările au ajuns până în centrul oraşului, unde multe clădiri au fost evacuate.

''Incendiul s-a răspândit în centrul oraşului. Se întinde şi mai mult din cauza vântului. Ne este imposibil să determinăm amploarea pagubelor, există daune şi în sate. Nu am mai văzut aşa ceva'', a declarat Sozen pentru postul Haberturk.

Primarul din Antalya, Muhittin Bocek, a declarat că incendiul s-a declanşat în patru puncte diferite. Patru cartiere au fost evacuate, a precizat edilul pentru postul Haberturk, adăugând că nu au fost raportate victime.

Autorităţile nu au putut stabili deocamdată cauza incendiului.

Ministrul Agriculturii, Bekir Pakdemirli, a declarat că autorităţile intervin în lupta contra flăcărilor cu un avion pentru stingerea incendiilor, 19 elicoptere, 108 vehicule şi aproximativ 400 de membri ai personalului.

Agenţia turcă pentru situaţii de urgenţă (AFAD) a declarat că echipajele din provinciile învecinate au fost, de asemenea, mobilizate pentru stingerea incendiului, în timp ce autorităţile au evacuat aşezări situate lângă pădure.

Antalya, o destinaţie populară atât pentru turişti străini, cât şi pentru localnici, este cunoscută pentru temperaturile foarte ridicate din timpul verii. Bocek a declarat că vântul puternic şi canicula alimentează incendiul care mistuie pădurea de pini.

Incendiul a izbucnit într-o perioadă în care Turcia se luptă cu o serie de dezastre cauzate de condiţiile meteorologice extreme din ultimele săptămâni. La începutul acestei luni, viiturile din Rize şi Artvin de la Marea Neagră au distrus numeroase locuinţe şi bunuri. În Rize, şase persoane au murit în timpul inundaţiilor, potrivit AFAD.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri