Vine weekend-ul și, la fel ca în fiecare săptămână, am pregătit o listă cu cu câteva evenimente interesante care vor avea loc în pe 31 iulie - 1 august. De la concerte, expoziții și până la festivaluri de mâncare, există un loc pentru orice iubitor de distracție.

Festivalul mâncării picante la Berăria H

Iubitorii de mâncare și mai ales de felurile picante vor putea participa la Festivalul iute între 31 iulie și 1 august, la Berăria H. Participanții vor putea gusta dintr-o serie de mâncăruri: gula, aripioare picante, pljeskavica, cârnați picanți, nacho pie cu jalapeno și multe altele. Pe lângă mâncarea condimentată, va exista și bere rece și muzică live. Intrarea la festival este gratuită.

Treasure Hunt la Muzeul Satului

Evenimentul Museum Quest – Treasure Hunt la Muzeul Satului are loc în lumea satului românesc, unde participanții vor parcurge în detaliu informațiile întâlnite și se vor afla în permanentă comunicare și căutare de indicii. Din Transilvania până pe prispele gospodăriilor moldovenești, în zona Banatului și până pe malurile Dobrogei, misiunea participanților este explorarea detaliilor arhitecturii și tradițiilor găsite pe cărările satului românesc.

La un eveniment Museum Quest la Muzeul Satului vor participa în paralel 4 echipe. Scopul fiecărei echipe este rezolvarea corectă a unui număr cât mai mare de misiuni și obținerea unui punctaj cât mai mare în timpul alocat jocului. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 31 iulie, de la ora 12:00, iar prețul unui bilet este de 12 lei. La ora redactării articolului mai erau disponibile 6 bilete.

Muzica dă tonul petrecerii

Pe 31 iulie, Șuie Paparude, Basska, Argatu' și Cred Ca Sunt Extraterestru vor da tonul petrecerii la Romexpo. Pentru acest eveniment, Romexpo Arena s-a pregătit cu un spațiu de 2.500 locuri, ecrane, lumini și sonorizare.
Concertul începe de la ora 20:00, dar trebuie să te prezinți cu o oră înainte la eveniment.

Accesul este permis tuturor persoanelor. Cei care sunt nevaccinați se pot testa direct la locație pentru 30 de lei sau pot prezenta o dovadă cu rezultat negativ a unei testări RT-PCR (nu mai vechi de 72 de ore) sau a unui test Antigen (nu mai vechi de 24 de ore). Pentru copiii sub 12 ani nu este necesară nici o dovadă medicala pentru participarea la spectacol.

Cei vaccinați sunt rugați să prezinte dovada de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizare.

Preț bilete:

Acces General Presale - 50 lei

Masa VIP de 4 persoane (prețul este pe loc) - 250 lei

Concert Bosquito la Grădina Urbană

Tot sâmbătă, pe 31 Iulie, de la ora 19:00 formația Bosquito va cânta în aer liber la Grădina Urbană. Bosquito este o formație românească de muzică, fondată de Radu Almășan. Trupa abordează un fusion de rock latin cu o gamă largă de influențe care variază de la muzică țigănească, balcanică, până la elemente simfonice și de rock alternativ.

La masă nu veți putea sta mai mult de 4 persoane. Accesul la eveniment este obligatoriu cu minim jumatate de ora inaintea inceperii evenimentului. Prețul pentru un bilet la concertul Bosquito este de 100 lei.

Mărgineanu & BANDA

La început de august, de la ora 19:00, Mihai Mârgineanu și trupa sa vor canta la Grădina Urbană, în aer liber. Melodiile cântărețului, actorului și compozitorului de muzică folk și pop rock sunt inspirate din folclorul urban, fie preluate din cântece vechi de pahar, fie creații proprii realizate în stil, dezbătând într-o notă plină de umor problemele cotidiene ale românului clasic.

Rezervările sau biletele cumpărate de mai puțin de 4 persoane vor fi așezate la mese cu alți participanți care au cumpărat bilet, în limita locurilor disponibile și cu nu mai mult de 4 persoane/masa. Prețul biletului este de 100 lei.

Stagiunea Muzicală Estivală din Sectorul 3

Primăria Sectorului 3 a dat startul concertelor în aer liber în parcul Al. I. Cuza. În serile de sâmbătă și duminică au loc concerte cu muzică live, din registrul folk, jazz, blues și rock acustic. În acest weekend, în data de 31 iulie va concerta formația Byron, iar pe 1 august Nightlosers.

Intrarea este gratuită, îar accesul se face cu respectarea măsurilor în vigoare, de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2, începând cu ora 19:30 și este condiționat de efectuarea triajului epidemiologic, dar și de prezentarea unuia dintre urmatoarele documente:

  • dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, care să releve că au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore;
  • rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;
  • dovada că persoanele care doresc să participe la eveniment se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Maraton de stand-up comedy

Pe 31 iulie, de la ora 21:30, vei putea viziona maratonul de stand-up comedy la terasa Pierre de Vară.

Nouă comedianți vor urca pe șcenă și te vor face să răzi, sau cel puțin vor încerca: Drăcea, Mukinka, Teodora, Bieltz, Voineag, Mitran, Teo Ioniță, Virgil Ciulin. Prețul biletului este de 37,08 lei.

Evenimente culturale pentru ce pasionați

Expoziție de fluturi vii la Antipa

Dacă ești pasionat de natură și mai ales de fluturi, în acest weekend vei putea să admiri speciile superbe și viu colorate la Expoziția de fluturi vii care va avea loc la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

În sera din curtea muzeului vei putea viziona fluturele „Împărat”, „Fluturele coada rândunicii de smarald”, „Trandafirul de catifea”, o serie de specii din grupul spectaculoșilor fluturi cap-de-bufniță, dar și câteva specii din fauna africană, cum ar fi fluturele lună african.

Preţul unui bilet de intrare este de: 15 lei pentru adulți, 10 lei pentru copii, studenți și pensionari și 11 lei prețul unui bilet de copil. Biletele pot fi achiziționate de la receptia muzeului sau online aici. Expoziția de fluturi tropicali vii poate fi vizitată sămbătă și duminică, între orele 10:00 și 18:00 (ultimul vizitator intră la ora 17:30).

Expoziția „Moon Impact – a geological story”

În weekend vei putea vizita împreună cu copilul tău expoziția „Moon Impact – a geological story”, care vorbește despre impactul gigantic în urma căruia s-au format Pământul și Luna și despre evoluția geologică a acestor două corpuri cerești.

Vor fi expuse peste 250 de eșantioane de roci, meteoriți, modele 3D, holograme și proiecții video care vor prezenta mai ușor evoluția geologică. Pasionații de știință vor putea admira exponate precum o bucată din cel mai vechi meteorit din Sistemul Solar, un eșation extras din cel mai adânc foraj de pe pământ, și, de asemenea, cea mai nouă rocă, un amestec de plastic și bazalt, care a fost găsită de căpitanul de vas Charles Moore în Hawaii.

Prețul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru copil/student/pensionar, 11 lei pentru achiziționarea unui bilet de copil și 15 lei/adult. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au gratuitate.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri