Mai mulți muncitori au fost prinși sub pământ, luni, în București, după ce s-a surpat terenul pe un șantier. Aceștia se aflau la o lucrare în zona Bibliotecii Naționale din centrul orașului. Sunt cel puțin cinci victime, muncitori străini: unul a decedat, un al doilea este dat dispărut, iar trei au fost scoși în viață și duși la spital, scrie Digi24.

UPDATE 20:32 A fost găsită și ultima persoană acoperită de malul de pământ. Se lucrează pentru extragerea acesteia, anunță autoritățile, scrie G4Media.

UPDATE 17:50. Potrivit unor informații preliminare, una dintre victime ar fi decedat, scrie Digi24.

UPDATE 17:15: Unul dintre muncitorii care ar fi fost acoperit complet de pământ a fost găsit și i se acordă primul ajutor, a declarat la Digi24 purtătorul de cuvânt al ISU București.

Este posibil să mai fie însă și alți muncitori prinși sub pământ, iar operațiunea de căutare este contracronometru.

În același timp, pompierii desfășoară și o operațiune de stabilizare a malurilor. Un muncitor este prins până la talie în pământ și pentru a putea fi extras este necesară stabilizarea terenului. El este conștient, i s-a aplicat un guler cervical și i s-au acordat primele îngrijiri.

Malul desprins de pământ a antrenat însă armături periculoase, a spus purtătorul de cuvânt.

Știrea inițială: Este posibil ca doi municitori să fi fost acoperiți în întregime de malul surpat, dar deocamdată ei nici măcar nu au fost localizați și sunt căutați.

Pompierii intervin în zonă și au reușit să scoată două persoane conștiente, lucrând pentru extragerea unei a treia victime.

Cele două persoane care au fost scoase în viață sunt muncitori străini, în vârstă de 50 și respectiv 33 de ani. Ei au fost transportați la spital, unul dintre ei ar avea răni la picioare.

Șanțul care s-a surpat are o adâncime de 2 metri, iar pompierii lucrează în paralel la stabilizarea pereților săi.

ITM a deschis o anchetă, așa cum este procedura în cazul unor asemenea accidente.

Știre în curs de actualizare.

Sursa foto: Anton Prado PHOTO / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri