Autoritatea pentru Digitalizarea României a extins numărul instituțiilor înrolate în plaforma de plăți Ghișeul.ro. Astfel, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” (B.C.U.) este prima bibliotecă din țară care acceptă plăți online. De acum, utilizatorii B.C.U. vor putea plăti cu cardul, pe internet, taxa de eliberare a permisului de acces în bibiotecă, precum și pe cea de reînnoire a vizei anuale.

De asemenea, este în curs de înregistrare în platformă și Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. În total, Ghișeul.ro a ajuns la 918 instituții înrolate, care acceptă plăți pentru taxele și serviciile publice realizate 100% electronic.

Ghidul pentru achitarea online a taxelor B.C.U. în Ghișeul.ro poate fi accesat AICI.

Ghișeul.ro facilitează mai multe tipuri de plăți: impozite și taxe locale, amenzi, taxele pentru permisul de conducere, certificate de înmatriculare, pașapoarte. De asemenea, prin platformă se pot achita: plata pentru autorizația de circulație provizorie, plata anuală de întreținere pentru administrarea cimitirelor și crematoriilor umane din București, taxa de emitere a certificatului digital de transport marfă, taxa de emitere a certificatului digital de transport persoane.

Printre proiectele aflate în curs de implementare, menționăm plata amenzilor pentru cetățenii străini, taxele aferente unor universități, plățile pentru utilități și taxa pentru plăcuțele de înmatriculare.

Pandemia a crescut considerabil apetența cetățenilor în ceea ce privește relaționarea online cu instituțiile statului. Platforma Ghișeul.ro a ajuns la 1.067.805 de utilizatori și a procesat aproape 1,8 milioane de tranzacții, în valoare de 782.982.788,48 de lei.

Sistemul Național Electronic de Plată (SNEP) – Ghiseul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României care oferă posibilitatea contribuabililor de a vizualiza obligațiile de plată existente și/sau de a plăti online cu cardul, parțial sau total, taxele și servicile publice, precum și amenzile existente.

Sursa foto: Biblioteca Centrala Universitara Carol I/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri