Toți locuitorii Sectorului 1 vor avea acces gratuit la curțile școlilor și terenurile de sport în aer liber ale acestora pentru activități recreative, anunță primarul de sector, Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în unanimitate în ședința de astăzi, 3 august 2021, de către consilierii locali ai Sectorului 1, va fi permis accesul gratuit tuturor cetățenilor domiciliați în Sectorul 1, în baza unei declarații pe proprie răspundere, la curțile și terenurile de sport exterioare ale unităților de învățământ aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1.

„În cazul copiilor de până în 16 ani, declarațiile pe proprie răspundere vor fi completate de către părinte/ tutore/ reprezentant legal. Consilierii locali au propus și au votat, în ședința de astăzi, mai multe amendamente pentru proiect de hotărâre”, se mai arată în anunțul edilului de la Sectorul 1.

Pe terenurile de sport cu acces liber se vor desfășura numai activități sportive, individual, în grup sau pe echipe. În unitățile de învățământ unde nu există spațiu pentru amenajarea unui teren de sport, accesul se va face pentru activități de recreere în spațiile special amenajate, acolo unde există: șah, table, socializare etc.

Activitățile sportive ce presupun sporturi de masă pe echipe - handbal, volei, baschet, fotbal etc. - sunt interzise în incinta unităților de învățământ care nu au terenuri de sport pentru a evita distrugerile.

Citeste si:
Nicușor Dan nu îi dă Cișmigiul și Herăstrăul lui Clotilde: ce a...
Nicușor Dan nu îi dă...

Copiii cu vârsta de până la 10 ani vor fi însoțiți obligatoriu de un aparținător care trebuie să îi supravegheze. În aceste situații, aparținătorul răspunde de acțiunile și faptele minorilor, potrivit art. 1372-1374 din Codul Civil. Copiii cu vârste de până la 16 ani trebuie să aibă asupra lor numărul de telefon al unui părinte/ tutore/ reprezentant legal pentru ca, în caz de urgență, să poată fi contactat de paznicul școlii.

Programul de acces pe terenurile de sport

Potrivit hotărârii de consiliu, în zilele din timpul anului școlar în care au loc cursuri și în timpul vacanțelor, accesul în curțile și terenurile de sport va fi până la ora 20:00 pentru sezonul de iarnă (1 noiembrie - 31 martie) și până la ora 22:00 pentru sezonul de vară (01 aprilie - 31 octombrie). Accesul va începe cu o oră după încheierea orelor de curs, a examenelor, olimpiadelor, concursurilor sau festivităților și numai după programul de învățământ obligatoriu, cât și al celorlalte activități desfășurate de către unitatea de învățământ.

În zilele de sâmbătă și duminică, respectiv în timpul vacanțelor, programul va fi între orele 09:00-13:00 și 14:00-20:00 pentru sezonul de iarnă și ora 22:00 pentru sezonul de vară, cu excepția zilelor în care au loc examene, olimpiade, concursuri, festivități sau alte activități pe care le desfășoară unitatea de învățământ sau autoritatea locală. Acolo unde terenurile de sport și spațiile de recreere sunt prevăzute cu nocturnă sau instalație de iluminat, programul de acces indiferent de sezon este până la ora 22:00.

Programul de acces va fi afișat într-un loc vizibil din exteriorul incintei de către conducerea unității de învățământ și va fi publicat pe paginile rețelelor sociale și pe paginile web ale fiecărei unități de învățământ în parte.

Citeste si:
Clotilde Armand, plângere penală către șefa ADP Sector 1
Clotilde Armand îi va face...

Amendă de până la 1.000 de lei pentru limitarea accesului

Distrugerea dotărilor, echipamentelor și spațiilor aparținând terenurilor de sport și a spațiilor de recreere atrage după sine răspunderea celui care a provocat daunele și implicit consecințele prevăzute de reglementările legislației în vigoare și de regulamentele de ordine interioară ale unităților de învățământ în cauză.

Limitarea sau îngrădirea accesului gratuit al utilizatorilor în curțile și terenurile de sport în aer liber ale unităților de învățământ preuniversitar aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 constituie contravenție și se sancționează de către Poliția Locală Sector 1 cu amendă contravențională cuprinsă între 500 și 1.000 de lei.

Regulamentul pentru accesul și modul de utilizare a curților și terenurilor de sport în aer liber ale unităților de învățământ preuniversitar de stat aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 a fost pus anterior în dezbatere publică potrivit prevederilor art. 7 alin. (4) din Legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică locală, republicată.

Citeste si:
Locuitorii Sectorului 6 vor avea acces la terenurile de sport ale...
Locuitorii Sectorului 6 vor...
Sursa foto: Agerpres

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri