Cel mai mare eveniment al comunității LGBT, care se ține anual, denumit marşul „Bucharest PRIDE”, se va desfăşura anul acesta pe 14 august pe Calea Victoriei, au anunțat organizatorii, deși Primăria București a refuzat autorizarea și a propus altă locație sau o altă dată, scrie G4Media.

Organizarea evenimentului fără acordul Primăriei Capitalei a fost anunțată de Florin Buhuceanu, membru ACCEPT, în cadrul unui protest în fața administrației locale. Acesta a menționat că parada este justificată într-o zi de sâmbătă, întrucât urmează o tradiție a membrilor comunității LGBT de a se reuni într-o astfel de zi. La eveniment vor participa în jur de 500 de oameni.

„Pentru început, Primăria Generală a Capitalei a refuzat traseul invocând dificultăţi în a asigura securitatea participanţilor. Să auzim 16 ani, de la primul PRIDE, acelaşi tip de argumente că Primăria nu poate securiza o cale pietonală, vorbim totuşi de Calea Victoriei, un bulevard ultracentral din Bucureşti care este deja securizat. (…) Marşul ‘Bucharest PRIDE’ se va desfăşura la ora stabilită şi la locul stabilit în ciuda refuzului administrativ al Primăriei”, a afirmat Buhuceanu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în faţa sediului Primăriei Generale a Capitalei.

PMB a lansat pe 6 august o nouă invitație la dialog adresată Asociația ACCEPT pentru „desfășurarea în condiții de legalitate” a marșului „Bucharest PRIDE” 2021.

Întâlnirea dintre Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București și reprezentanții Asociației ACCEPT ar urma să aibă loc luni, 09 august, ora 14.00.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri