Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au aplicat 58 de amenzi contravenţionale, în valoare de 492.000 de lei, în urma acţiunilor de control desfăşurate pe litoral în perioada 2 - 8 august, potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate restaurantelor (31, în valoare totală de 274.800 de lei), urmate de unităţi de tip fast-food (11, în valoare totală de 92.400 de lei), baruri (patru, în valoarea de 31.200 lei), magazine alimentare (trei, în valoare totală de 21.200 de lei), rulote de tip fast-fost (două, în valoare totală de 20.000 de lei). De asemenea, au fost aplicate sancţiuni pentru două beach-baruri (în valoare de 20.000 lei), pentru gelaterii (două, în valoare totală de 20.000 de lei), snack-bar (una, în valoare de 10.000 de lei), patiserie (una, în valoare totală de 10.000 de lei) şi bufet (avertisment).

Pe de altă parte, a fost emisă şi o Ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de tip fast-food.

Cu ocazia acestor controale au fost confiscate şi retrase de la vânzare 113,88 kg produse alimentare (carne, peşte, fructe de mare), care au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.

Controalele au vizat 284 de unităţi, respectiv: 104 restaurante, 37 de unităţi tip fast - food, 31 de magazine alimentare, 25 baruri, 19 laboratoare de cofetărie/patiserie, 16 unităţi de tip bufet, 10 beach-baruri, 6 unităţi tip bistro, 6 rulote mobile fast - food, 5 pizzerii, 5 snack-baruri, 4 braserii, 4 gelaterii, 3 cofetării, 2 supermarketuri, 2 patiserii, o clătitărie, un cafe-bar, o tonetă de îngheţată, un magazin de legume-fructe şi o unitate de comercializare produse congelate de patiserie.

Unde au fost găsite cele mai multe nereguli

Cele mai multe neconformităţi au fost depistate în staţiunile Vama Veche, Eforie Nord şi Mamaia, precum: manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor; depozitarea neconformă a produselor alimentare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie.

Totodată, inspectorii ANSVSA au constatat ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; funcţionarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

Unităţile aflate pe Litoralul românesc sunt supravegheate şi verificate permanent de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2021, pentru ca toţi consumatorii să mănânce alimente sigure pe litoralul românesc şi, implicit, să beneficieze de un turism sigur la malul mării.

Sursa foto: ANSVSA

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri