Florin Cîțu reacționează ca urmare a situației înregistrate de piața de energie și gaze din România, piață despre care ministrul Energiei spune că se confruntă cu un dezmăț de facturi umflate, estimări aiurea și încărcare de contracte.

”Există o îngrijorare în spațiul public care se accentuează în ceea ce privește prețurile la energie, în special pentru că vine sezonul de iarnă și atunci trebuie să venim cu soluții. Soluția nu poate să vină de la premier, trebuie să o găsim împreună. Vă spun din capul locului că nu vom interveni pentru a plafona prețurile, asta ca să fie foarte clar”, precizează Florin Cîțu.

El a adus in discuție faptul că suntem nevoiți să importăm energie pentru că nu producem cât avem nevoie, asumându-și însă ambițiosul obiectiv de obținere a independenței energetice pentru România.

”Sunt gata să-mi asum acest obiectiv, că este clar că avem nevoie de o independență energetică a României. Asta am înţeles eu din ceea ce s-a întâmplat în această perioadă. O creştere a consumului - a trebuit să creştem importul şi suntem dependenţi de preţul energiei în Uniunea Europeană. Am văzut că în Spania s-au triplat preţurile, dar noi avem resursele pentru a avea independenţa energetică a României şi atunci trebuie să creştem capacitatea de producţie, avem câteva programe la care lucrăm deja, dar este important pentru această guvernare şi îmi asum acest obiectiv de a atinge independenţa energetică a României", a adăugat Cîţu.

Virgil Popescu: Gândim o schemă de ajutor pentru milioane de români care au un venit mediu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că va prezenta premierului o propunere privind o schemă de ajutor pentru "milioane de români" care au un venit şi un consum mediu atât la gaze naturale cât şi la energie electrică.

" Ceea ce vrem noi să facem mai departe, pe lângă consumatorul vulnerabil, gândim o schemă de ajutor pentru această iarnă pentru milioane de români care au un venit mediu, care au un consum mediu, atât la gaze naturale cât şi la energie electrică, şi vom veni săptămâna aceasta cu o propunere. O voi prezenta întâi premierului, după care vom ieşi cu ea public. Continuăm programul pentru întreprinderi mici şi mijlocii private, pentru fabricile de pâine de exemplu. Oferim granturi de 100.000 de euro pentru a-şi monta panouri solare pe acoperişul clădirilor să îşi optimizeze costurile cu energie electrică. Deci pot face reduceri extraordinar de mari şi să devină mult mai competitivi, să ieftinească preţul poduselor pe care le fac", a spus Virgil Popescu, la Digi 24.

În ceea ce priveşte ajutoarele care vor fi acordate prin Legea consumatorul vulnerabil, ministrul a precizat că sumele maxime pe care le pot primi cei care încadrează sunt de 250 de lei lunar pentru gaze naturale, 500 de lei pentru energie electrică şi 160 de lei pentru lemn de foc.

Sursa foto: Facebook / Guvernul Romaniei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri