Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă de ucraineanca Elina Svitolina, cu 6-3, 6-3, la New York, în optimile de finală ale turneului US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului.

Svitolina (26 ani, 5 WTA), a cincea favorită a turneului, a obţinut victoria după o oră şi 16 minute de joc, potrivit Agerpres.ro.

Halep (29 ani, 13 WTA) a reuşit primul break al meciului şi a condus cu 2-1, dar Svitolina a replicat imediat şi a reuşit să câştige şi ea contra serviciului. La 3-3, Halep a avut două şanse de break, dar le-a irosit, ucraineanca şi-a făcut serviciul (4-3), iar apoi a reuşit un break în ghemul următor, încheind setul cu 6-3.

În actul secund, Svitolina a fost cea care a făcut primul break (2-1), Halep a revenit imediat şi a egalat (2-2), dar ucraineanca a făcut din nou diferenţa la 3-3, cu un break, impunându-se cu 6-3.

Elina Svitolina a avut procentaje mai bune decât Halep la ambele servicii, încheind cu 16 winners şi 14 greşeli neprovocate, în timp ce Halep a avut 24 de winners şi 22 de erori neforţate.

Svitolina, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, are acum 6-5 în meciurile directe cu Halep. Soţia lui Gael Monfils câştigase şi precedenta confruntare, la Turneul Campioanelor din 2019, cu 7-5, 6-3.

Halep va primi pentru evoluţia sa un cec de 265.000 de dolari şi 240 de puncte WTA. Ea nu a participat la ediţia de anul trecut a turneului de la Flushing Meadows.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri