UPDATE | Daniel Martnos, șeful-adjunct al Poliției de Frontieră din Republica Moldova, a declarat că avionul prins de polițiștii de frontieră transportase deja țigări de contrabandă în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț, potrivit Digi24.

Martnos a precizat că angajații IGPF au capturat aeronava, după ce au organizat o ambuscadă, în baza unor informații operative primite de la colegii din Ucraina.

„Aeronava a survolat spațiul aerian al R.Moldova și a ajuns în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț. Am sesizat despre acest caz și colegii din România, care urmează să stabilească unde au ajuns țigările”, susține șeful adjunct al IGPF.

Martnos a mai declarat că la fața locului polițiștii de frontieră au depistat un vehicul cu combustibil pentru aeronavă, dar și un tractor.

Totodată, potrivit șefului adjunct al IGPF, în acest caz ar fi implicat și un contrabandist notoriu din Republica Moldova, care, după ce i-ar fi bruscat pe angajații IGPF, a fugit de la fața locului și a fost urmărit până în orașul Cupcini, unde i-a fost pierdută urma.

Șeful-adjunct presupune că ar fi vorba de cel puțin 100 de cutii de țigări. În acest moment se înterprind măsuri de urmărire penală pentru a fi stabilite toate circumstanțele.

Ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră a Republicii Moldova au reținut un avion de model AN-2 care transporta țigări de contrabandă, în apropierea localității Hlinaia Mică (Edineț). Acest avion urma să intre pe teritoriul României, potrivit paginii de Facebook a instituției.

La fața locului se află conducerea instituției de frontieră care pentru măsurile de documentare a incidentului dat. Trei cetățeni ai ucrainieni au fost reținuți.
Din informațiile preliminare, avionul respectiv era utilizat pentru transportarea țigărilor de contrabandă. Acesta a decolat de pe teritoriul Ucrainei și avea ca destinație finală țara vecină România.

Polițiștii de frontieră sătmăreni din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Halmeu au descoperit și ridicat în vederea confiscării aproximativ 3.000 pachete cu țigări care au fost aduse din Ucraina, cu drona, în urmă cu o lună de zile. Un cetăţean român care primise şi urma să depoziteze ţigările este cercetat pentru contrabandă.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au mai descoperit și ridicat în vederea confiscării, în urma unor acțiuni specifice, peste 10.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 86.000 lei, în aceeași perioadă.

În data de 11.08.2021, în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Halmeu – judeţul Satu Mare, aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat, au observat, pe direcţia localităţii Halmeu, un aparat de zbor de mici dimensiuni (dronă), care transporta un colet. În urma cercetării zonei, poliţiştii de frontieră au descoperit, într-o livadă de pomi fructiferi aflată la aproximativ 1.500 m de graniţa cu statul vecin, un colet învelit în folie neagră, care conţinea ţigări.

Totodată, în livadă, în imediata apropiere a coletului, se afla şi o persoană, un cetăţean român, în vârstă de 32 de ani. În cadrul primelor cercetări, bărbatul a îndrumat poliţiştii de frontieră către o anexă de la capătul livezii, spre curtea imobilului în care acesta locuieşte. Aici au fost găsite alte patru colete învelite în folie neagră şi alte câteva cartuşe cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Sursa foto: Facebook / Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri