UPDATE 12:23 - Lucian Bode, ministrul de Interne a avut o primă reacție cu privire la incidentul petrecut în județul Suceava, unde un activitst de mediu și doi jurnaliști au fost bătuți cu bestialitate. Acesta spune că un astfel de eveniment este regretabil și de neînțeles.

„E regretabil și de neacceptat că în România lui 2021 să se întâmple acest lucru. E de neînțeles având în vedere că cei care exploatau masă lemnoasă o făceau legal. Dar doi jurnaliști și un activist de mediu își făcea treaba. Pentru mine e de neînțeles cum s-a întâmplat.

Aș vrea să vedem cronologia acestui eveniment. Noi am fost sesizați prin 112 la data de 16 septembrie, cu toate că era într-o zona slab accesibilă cu semnal GSM slab.

Văd că abia în aproape 48 de ore am primit plângerile, poliția și-a făcut datoria. Ieri am reținut patru din cei 12 cercetați pentru acele agresiuni”, a spus Lucian Bode, la Digi24.

Știrea inițială

Patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani, au fost reţinuţi în urma agresării a doi jurnalişti şi a unui activist de mediu care realizau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din judeţul Suceava, anunță Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Potrivit sursei citate, agresiunea s-a produs pe raza unui ocol silvic privat, din zona comunei Panaci, notează Agerpres.

"Peste 30 de poliţişti din cadrul IGPR şi IPJ Suceava au desfăşurat activităţi investigative şi de cercetare penală, în sistem integrat, fiind depuse diligenţele necesare pentru exprimarea şi obţinerea calităţii procesuale a victimelor, dar şi pentru probarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite de comiterea faptelor. Au fost continuate activităţile de cercetare în teren, pentru completarea materialului probator cu suportul structurilor criminalistice şi s-au desfăşurat activităţi investigative complexe, pentru stabilirea cercului de suspecţi şi individualizarea gradului de participaţie penală", precizează IPJ Suceava într-un comunicat.

Reprezentanţii instituţiei afirmă că 12 persoane au fost conduse la audieri la sediul Poliţiei din Vatra Dornei, iar, la finalul activităţilor procedurale, patru bărbaţi, domiciliaţi în comunele Şaru Dornei şi Panaci, au fost reţinuţi pentru 24 de ore fiind cercetaţi pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe şi purtare abuzivă.

Cei patru bărbaţi au fost încarceraţi în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei şi apoi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Sursa foto: captură video / Facebook (NewsBucovina.ro)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri