Aproape 3 milioane de muncitori din Uniunea Europeană nu își vor putea permite să își încălzească locuințele din cauza facturilor mari, potrivit unui raport al Confederației Europene a Sindicatelor. Organizația reprezintă 45 de milioane de membri și a constatat că 15% din muncitorii săraci ai Europei, echivalentul a 2.713.578 de oameni, nu își vor putea permite căldură în case.

Creșterea prețurilor la gaze și electricitate a creat probleme serioase la nivelul întregului continent, ducând la facturi mai mari și la amplificarea nivelului de sărăcie, mai ales pentru cei care au fost afectați de pandemie.

Confederația sindicală a solicitat Uniunii Europene să introducă un „prag de decență” într-un proiect de directivă privind salariul minim pentru a garanta că salariile minime statutare nu plătesc niciodată mai puțin de 60% din salariul mediu și 50% din salariul mediu al oricărei țări din UE, scrie Keep Talking Greece.

Confederația a declarat că 20 de membri ai UE au, în prezent, salarii minime statutare care scad sub aceste niveluri.

CES a declarat că și-a bazat studiul pe date de la agenția de Statistică a UE. Cifrele pe care le-a folosit se referă la numărul de lucrători care câștigă mai puțin de 60% din „venitul echivalent” median național, o măsură a venitului gospodăriei care ia în considerare diferențele dintre dimensiunea și compoziția unei gospodării.

Totodată, CES a declarat că Cipru are cel mai mare procent de muncitori săraci (45,6%) care nu își pot permite încălzirea, înaintea Bulgariei, Lituaniei, Portugaliei, Greciei și Italiei.

Organizația a declarat că situația s-a înrăutățit în zece țări membre în ultimul deceniu și că recenta creștere a prețurilor la energie pune și mai mulți lucrători în pericol de a cădea în sărăcie energetică.

Miniștrii transporturilor și energiei din cele 27 de țări membre ale UE s-au întâlnit în Slovenia pentru a discuta despre pachetul climatic și energetic “Fit for 55” al UE, care este conceput pentru a ajuta blocul celor 27 de națiuni să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030.

La începutul acestei luni, vicepreședintele UE, responsabil cu problemele climatice, a declarat că blocul ar trebui să se asigure că cei mai vulnerabili oameni nu vor plăti cel mai mare preț al tranziției către surse regenerabile de energie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri