Timișoara intră în carantintă de noapte în acest weekend, din cauza faptului că municipiul a ajuns la o rată de incidență de 4,49 inla mia de locuitori. Primarul Dominic Fritz nu este, însă, de acord cu introducerea acestor restricții și pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19.

„Ce ar putea să fie mai descurajant decât să faci vaccinul și să îți fie impuse restricții? Da, dacă vrei să mergi la restaurant trebuie să ai certificatul verde, ceea ce e de bun simt, dar nu înțeleg de ce acum magazinele se vor închide la ora 18.00, o să ne omoare economia.

Nu am avut încă discuții cu colegii de la Comitetul pentru Situații de Urgență, dar împreuna și cu colegii de la USR PLUS din Parlament facem demersuri. Eu cer să se rectifice aceste reguli. Cu siguranță o să urmeze și alte reguli, vom trece și de 6 la mia de locuitori.

Eu nu mai fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru că s-a considerat că primarul nu e memebru în acest comitet, la fel că în alte județe. Decizia restricțiilor eu e o decizie liberă pe care să o ia acest comitet, o iau guvernul”, a spus Dominic Fritz, la Digi24.

În Timișoara, restricțiile se vor aplica începând cu data de 23 septembrie. Totodată, începând cu această dată, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pe o raza de 25 de metri în jurul unor spații publice, cum ar fi piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spații comerciale, unități spitalicești. Primarul Timișoarei spune că în Timișoara se testează mult, la fel cum se testează și în Cluj, acesta fiind motivul pentru care „un oraș care își face treaba trebuie pedepsit”.

„Știm foarte bine că există diferențe uriașe în sistemul de testare. Timișoara și Cluj testează foarte mult”, a mai precizat edilul.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri