Norul de cenuşă vulcanică produs de erupţia vulcanului Cumbre Vieja din Insulele Canare va traversa teritoriul României începând de duminică şi până marţi, iar echipamentele de detecţie nu au înregistrat până în prezent creşteri ale poluării, menţionează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Informaţiile primite de Administraţia Naţională de Meteorologie, furnizate de Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus EU, arată că în cursul ultimelor zile, în sudul şi vestul Europei, concentraţiile de dioxid de sulf, pe întreaga coloană de aer (între sol şi altitudinea de 10.000 de metri), s-au menţinut la valori ridicate, iar evoluţia estimată pentru propagarea acestui nor indică apropierea sa de vestul României, într-o primă etapă - duminică, 26 septembrie, apoi extinderea sa - luni, 27 septembrie, se precizează în textul Ministerului Mediului.

În această perioadă, circulaţia către est a norului care va traversa teritoriul României va fi favorizată de circulaţia din sector predominant sud-vestic a aerului.

Norul de cenuşă vulcanică este un amestec de vapori de apă, de gaz vulcanic şi de particule fine, solide, de magmă pulverizată, solidificată şi răcită, arată Ministerul Mediului.

Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului, aparţinând Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi gestionată de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, asigură monitorizarea permanentă a calităţii aerului înconjurător pe întreg teritoriul României, subliniază MMAP.

"Datele privind concentraţiile orare provenite din monitorizarea poluanţilor precum SO2, pulberi în suspensie (fracţiile PM10 şi PM2.5), NOx şi CO fi consultate de către public pe www.calitateaer.ro. Până în prezent nu sunt puse în evidenţă creşteri ale poluanţilor atmosferici", se menţionează în comunicatul Ministerului Mediului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri