Premierul Florin Cîțu a declarat că școlile nu vor mai depinde de pragul de 6 la mia de locuitori. Acestea vor funcționa cu prezență fizică acolo unde va fi posibil. Totodată, premierul a precizat că elevii vor fi testați COVID în școli.

”Urmează ca propunerea să fie aprobată de CNSU. Am scos incidența din școli, școlile vor funcționa cu prezență fizică acolo unde se poate”, a declarat Cîțu, aflat la inaugurarea pasajului Mogoșoaia.

Totodată, acesta a menționat că elevii vor fi testați în școli, folosindu-se teste antigen rapide, teste despre care premierul a precizat că sunt utilizate și state precum Franța.

”Las în grija ministerului Sănătății testarea copiilor. Nu știu cât de des se va face, au zis că de două ori pe săptămână, dar mi se pare prea mult”, a adăugat Cîțu.

În plus, premierul a făcut un apel către managerii instituțiilor medicale, care nu trebuie să ceară acordul Consiliilor Județene pentru a mări numărul de paturi de ATI sau pentru a face modificări, astfel încât să primească bolnavi COVID.

”Oamenii din conducere sunt puși acolo să facă asta, fără să ceară voie cuiva. Dacă nu sunt capabili să facă asta, pleacă și vin alții”, a comentat Cîțu.

Nu în ultimul rând, premierul a precizat că nu își va da demisia, deoarece ”trebuie să ia decizii pentru români”.

Cât despre contextul în care a declarat cele de mai sus, este de menționat că premierul a vorbit în zgomote de claxon, șoferii din zonă făcând gălăgie în semn de protest.

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri