Autoritățile au impus noi restricții pentru persoanele nevaccinate care locuiesc în localitățile în care rata de incidență depășete pragul de 6 la mia de locuitori. Prin urmare, este nevoie ca persoanele care nu sunt vaccinate să prezinte această declarație pe propria răspundere atunci când ies din locuință, ce trebuie să conțină motive specifice.

Declarația pe propria răspundere. De unde o poți descărca

Declarația pe propria răspundere poate fi descărcată de AICI. Totodată, declarația pe propria răspundere poate fi completată și online, pe site-ul STS, accesând acest LINK. După ce vor fi completate datele personale precum și motivul/ motivele deplasării, se va apăsa pe butonul „Generează Declarație”. Declarația pe propria răspundere poate fi apoi prezentată foarte ușor pe telefonul mobil.

declaratie pe propria raspundere

Când ai nevoie de declarația pe propria răspundere

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţa/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi
  • deplasarea pentru asistenţa medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, pentru achiziţionarea de medicamente sau pentru efectuarea vaccinului anti Covid- 19
  • deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie
  • părăsirea domiciliului pentru protejarea vieţii sau integrităţii fizice în cazul unui pericol grav şi iminent, cu apelarea sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Adeverința de angajator. De unde o poți descărca

Persoanele nevaccinate care se deplasează în interes profesional, trebuie să prezinte o adeverință de angajator. Adeverința de angajator poate fi descărcată de AICI. Totodată, la fel ca la declarația pe propria răspundere, și adeverința de angajator poate fi completată și online, accesând acest LINK.

adeverinta de angajator

Restricțiile de deplasare în localitățile cu peste 6 la mia de locuitori

Localităţile în care s-a depășit rata de incidență de 6 la mie intră în carantină în weekend, când circulaţia între orele 20:00 şi 05:00 se face doar cu declaraţie pe propria răspundere sau cu adeverință de la angajator (pentru persoanele care se deplasează în interes profesional). Sunt exceptaţi de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare anti-COVID şi cei care au trecut prin boală. În localităţile cu rata de infectare peste 7,5 la mie, măsura este valabilă pentru toate zilele săptămânii.

Citește aici: Hotărârea CNSU, numărul 76

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri