Ce șoc avut un bărbat când s-a trezit cu o amendă rutieră luată pentru o faptă pe care nu o comisese, într-un loc în care nici măcar nu ajunsese și care a fost eroarea comisă de inteligența artificială folosită în supravegherea video a traficului rutier.

David Knight a fost uimit când a primit o amendă pentru că ar fi șofat pe o pistă de autobuz în Bath, la 120 de mile la distanță de locul în care trăiește. Constructorul și soția sa, Paula, care locuiesc în Dorking, Surrey, au râs când s-au uitat peste dovezile fotografice privind infracțiunea comisă.

Cei doi au observat o femeie care avea inscripționat cuvântul „Knitter” pe tricou, pe care computerul din spatele camerelor de luat vederi din trafic l-a identificat cu numărul de înmatriculare al mașinii lui David Knight – KN19TER, a scris The Guardian, citând Daily Mail.

Numărul de înmatriculare al Volkswagen-ului lui David este o reformulare a poreclei sale, Knighter.

Notificarea amenzii, emisă de consiliul Bath and North East Somerset include o fotografie CCTV (realizată cu ajutorul camerelor de supraveghere video) a Podului Pulteney, din orașul Bath, unde contravenția respectivă a avut loc. O a doua fotografie înfățișează o femeie care poartă o mască de protecție pe față, o geantă peste umăr și tricoul cu inscripția „Knitter”.

Paula Knight, care este bibliotecară, le-a povestit reporterilor că a luat legătura cu consiliul pentru a atrage atenția privind eroarea comisă și pentru a obține anularea amenzii în valoare de 90 de lire sterline. Soția acuzatului, în vârstă de 54 ani și ea și mamă a doi copii, a mai relatat că operatorul care i-a preluat apelul „a izbucnit în râs” când a auzit istorisirea erorii.

„Amenda ajunsese deja la 60 de lire la 90 pentru că nu o plătiserăm în cele 30 de zile necesare. Evident că nimeni nu s-a uitat la fotografie și că amenda a fost generată de computer”, a spus soția pățitului. Aceasta a adăugat: „Am râs foarte mult împreună pe subiectul ăsta. Nu aș fi plătit sub nicio formă pentru că o femeie a mers pe pista unui autobuz îmbrăcată cu un tricou amuzant”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri